İstanbul 4 ayrı patlamayla sarsıldı

İSTANBUL (İHA) - İstanbul dün gece, Sultanahmet ve Esenyurt'ta meydana gelen 4 ayrı patlama ile sarsıldı. Sultanahmet Meydanı'ndaki Holiday Sun Otel ile Laleli Ordu Caddesi üzerindeki Hotel Pars'ta saat 01.40'ta eş zamanlı olarak meydana gelen 2 ayrı patlamada, 1'i İran uyruklu 2 kişi hayatını kaybederken, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 10 kişi yaralandı. İkinci patlama ise sabaha karşı Esenyurt'ta bulunan Milangaz Dolum Tesisleri'ndeki 2 ayrı noktada meydana geldi. Milangaz Dolum Tesisleri'ndeki patlamada, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Reklam
Reklam

İstanbul'da dün gece ilk patlama, saat 01.40'ta Sultanahmet Meydanı'ndaki Holiday Sun Otel ile Laleli Ordu Caddesi üzerindeki Hotel Pars'ta meydana geldi.

Patlamada, Pars Otel'de kalan 31 yaşındaki Haydar Baydar ile yine aynı otelde kalan İran uyruklu Mahdi Pooliki isimli müşteri hayatını kaybetti. 2 ayrı yerde meydana gelen patlamada, Hollanda uyruklu David Ceborian, Eric Hoogerwent ve Abdülnecip Azaghaog, Türkmenistan uyruklu Cennet Babekova, Çin uyruklu Chen Pingzhou ve Chen Zangming, Ukrayna uyruklu Mandelena Wagecko ile ismi belirlenemeyen 3 kişi yaralandı. Yaralılar İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, Vakıf Gureba Hastanesi ve Haseki Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlamadan kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, patlamamış bomba olup olmadığını tespit etmek için çevrede ve diğer otellerde geniş çaplı arama operasyonu başlattı. İtfaiye ekipleri de çökme ve yangın tehlikesine karşı çevrede güvenlik önlemleri aldı. Binalar ve oteller muhtemel patlamalara karşı tahliye edilirken, halk korku ve panik içinde sokaklara fırladı. Gece tedavileri tamamlanarak taburcu edilen 10 kişiden 2'si kadın olmak üzere 6 yaralı, ifadeleri alınmak üzere Eminönü Polis Karakolu'na götürüldü.

Reklam
Reklam

Pars Otel yetkilileri, otelin 6 katlı olduğunu, patlama anında otelde 37 müşterinin bulunduğunu ve patlamanın 3. katta meydana geldiğini belirtti. Yetkililer, Laleli Ordu Caddesi Selimpaşa Sokak'ta bulunan Hotel Pars'taki patlamadan yaklaşık 10 dakika önce otele '305' numaralı odada bomba olduğuna dair bir ihbar yapıldığını kaydetti.

Sultanahmet Türkocağı Caddesi'ndeki 3 katlı Holiday Sun Otel'de ise 20 müşterinin bulunduğu ve patlamanın 2. katta meydana geldiği ifade edildi.

Patlamaların ardından olay yerlerinde inceleme yapan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, otellerde araştırmalarını sürdüren uzman ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi alarak, "Görüntü itibariyle terörist saldırı. Uzman ekiplerin çalışmaları sürüyor. Sabaha karşı bir sonuca ulaşırız" dedi.

ESENYURT'TAKİ MİLANGAZ DOLUM TESİSLERİ'NDEKİ PATLAMA

İstanbul'daki 2. patlama, Esenyurt'taki Milangaz Dolum Tesisleri'nde meydana geldi. Esenyurt'ta Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'e ait Milangaz Dolum Tesisleri'nde saat 02.00 sıralarında art arda 2 patlama meydana geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, tesiste yangın çıkmadı. Jandarma ve itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek güvenlik önlemi alırken, Yıldırım Demirören ve babası da bilgi almak için dolum tesislerine geldi.

Reklam
Reklam

Milangaz Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören, Esenyurt'taki Milangaz Dolum Tesisleri'nde meydana gelen patlamaların, tankların altına yerleştirilen bombalardan kaynaklandığını söyledi. Olay hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirören, "Tesislerimizde depoların altına bomba yerleştirilmiş. Yarım saat arayla 2 ayrı patlama meydana geldi. Şu anda bütün güvenlik önlemleri alınmıştır" dedi. Saldırganların tel örgüleri aşarak tesise girdiklerinin belirlendiğini söyleyen Demirören, "Kameralı alarm sistemimiz vardı. İçeride patlama sırasında 4 kişi çalışıyordu. Ölen ya da yaralanan yok. Patlamadan sonra oluşan gaz sızıntısı da giderildi. Her şey kontrol altında, korkacak bir şey yok" diye konuştu.

Polis, İstanbul'da 4 ayrı yerde meydana gelen patlamalarla ilgili olarak geniş çaplı operasyon başlattı.