İstanbul Adliyesi önünde kınama

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Adliyesi önünde toplanan bir grup avukat, Ankara'da Danıştay binasında gerçekleştirilen; 1 kişinin ölümü, 4 kişin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı kınadı.

Hukukçular Derneği'ne üye yaklaşık 20 avukat, öğlen saatlerinde İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Grup adına bir açıklama metni okuyan Hukukçular Derneği Başkanı Hüsnü Tuna, "Danıştay 2. Dairesi Hakimleri'ne yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor ve yaralılara acil şifa diliyoruz. Saldırıyı gerçekleştirenin bir avukat olması bizim için ayrıca üzüntü kaynağıdır. Hukukçu, ihtilafları hukuk ve adaletle çözen kişidir. Bu kişinin saldırı esnasında tekbir getirmesi, basının da hemen başörtüsü ile bağlantı kurması manidardır. Bu bahane ile dindar insanlar üzerindeki baskılar artırılmaya, hak ve özgürlükler kısıtlanmaya çalışılacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Bu saldırının aslında Türkiye'nin huzur ortamı hedef alınarak yapıldığını belirten Tuna, "Ülkenin kargaşa ortamına sürüklenmesinden menfaat elde etmek isteyenler, bir süredir bu tür provakatif faaliyetler içindedir" diye konuştu.

Tuna, saldırıdan hemen sonra bu filin türban kararı nedeniyle yapıldığı açıklamalarının inandırıcı olmadığını ifade ederek, ""Zira anılan kararda muhalif oy veren üyelere de saldırı yapılmıştır" açıklamasında bulundu.

Avukatlar, açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.