İstanbul Adliyesi'ndeki "pankart" Arbedesi

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, İstanbul Adliyesi'nde yaşanan "pankart" arbedesiyle ilgili, "Savunmayı savunmaya ısrarla ve inatla devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza yapılan

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, İstanbul Adliyesi'nde yaşanan "pankart" arbedesiyle ilgili, "Savunmayı savunmaya ısrarla ve inatla devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza yapılan saldırıları tümüyle kınıyoruz" dedi.

Demiröz ve baroya üye bir grup avukat, Bursa Barosu'nda düzenledikleri basın toplantısında, terör örgütü DHKP-C soruşturması kapsamında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 9 avukatın tutuklanmasını protesto eden bir grup avukat ile güvenlik görevlileri arasında yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Dün tutuklamaları protesto amaçlı oturma eylemi düzenleyen meslektaşlarına yönelik şiddetli bir saldırı söz konusu olduğunu öne süren Demiröz, birden çok avukatın ağır yaralı durumda olduğunu ifade etti. Demiröz, avukatların adliyede protesto amaçlı oturma eylemi yaptıklarını hatırlatarak, "Buna karşı polisin verdiği cevap gazlı, sopalı ve onları neredeyse ölüm derecesine getirecek kadar şiddetli bir saldırı ile son buluyor. Daha vahim, daha trajikomik olan cumhuriyet savcısının cübbe giymiş avukat olduğu sanılan kişiler diye meslektaşlarımızı tarif etmesi. Mesleğimiz, bu kadar planlı, hesaplı bir saldırı ile karşı karşıyadır" dedi.

Bu durumun giderek avukatlık mesleğine yönelik saldırıya dönüştüğünü iddia eden Demiröz, şunları kaydetti:

"Savunma hakkı yok edilmiş bir ülkede adalet diye bir şey olmaz. Eğer adalet söz konusu değilse bu ülkenin geleceği yoktur. Ama hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bütün bu saldırılar bizi asla yıldırmaz. Savunmayı savunmaya ısrarla ve inatla devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza yapılan saldırıları tümüyle kınıyoruz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bundan sonra her zaman meslektaşlarımızın yanında olacağız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: