İstanbul Aile Eğitim Programı

İSTANBUL (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aile Eğitim Programı (AEP)

İSTANBUL (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aile Eğitim Programı (AEP) başladı.

Şeyh Zayed Çocuk Yuvası Eğitim Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, hazırladıkları eğitim programının Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurumu tarafından onaylandığını belirtti.

Taşkesti, gelişmiş bir bakış açısıyla yola çıktıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu bağlamda hayatın bütününü etkileyen bir yolculuğun başındayız. Yeni bakış açımız bilindiği gibi herhangi bir sorun ortaya çıkmadan önce koruyucu ve önleyici hizmetler birliğimiz aracılığıyla yapılması gereken işleri planlamaktır. Planlanan projeler ancak uygulamaya konulduğu zaman anlam kazanır. Bu yüzden eğitim uygulamasını hayata geçirdik."

İstanbul Müftü Yardımcısı Kadriye Avcı Erdemli de bu eğitimlerin aile yapısını koruyup geliştirmeye yönelik olduğunu anlatarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği yapan kurumlardan biri olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin de 21-24 Ocak'ta 5 konu başlığı ve 23 modülden oluşan eğitim programı hakkında bilgi verdi. İnaltekin, program sonunda katılımcılara eğitici sertifikası verileceğini kaydetti.

Türkiye'de aile kurumunun korunması kapsamında geliştirilen program, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla evli veya evliliğe hazırlanan bireylere ulaşarak aile eğitiminin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Reklam
Reklam

Muhabir: İstanbul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz