İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda Muhteşem Açılış

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile INAS tarafından ortaklaşa düzenlenen 6. Açık Avrupa Salon Atletizm...

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile INAS tarafından ortaklaşa düzenlenen 6. Açık Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası görkemli bir açılış töreniyle start aldı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) tarafından ortaklaşa düzenlenen 6. INAS Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası görkemli bir açılış töreniyle resmen başladı.

Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'in de hazır bulunduğu açılış renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İsveç, İspanya, Polonya, İtalya, Portekiz, Hong Kong, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna'ya mensup 98 sporcunun mücadele edeceği şampiyonanın açılış töreni ülkelerin geçit resmiyle başladı.

Reklam
Reklam

Salonu dolduran seyircilerin coşkulu alkışları arasında geçiş yapan sporcuların bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi. Türk Milli Takımı'nın geçişi sırasında ise coşku zirve yaptı.

"TÜM SPORCULAR GÖNLÜMÜZÜN ŞAMPİYONU"

Ülkelerin geçişinin ardından kürsüye gelen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan adına tüm ülke sporcularına hoş geldiniz diyorum" diyerek başladığı konuşmasında, "Güzel İstanbul'umuza gelen tüm sporcuların bizim gönlümüzün şampiyonudur." dedi.

Tüm ülke sporcu ve yöneticilerini Türkiye'de ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden ve yanına Erzurum'da altın madalya kazanan Tuba Tekin'i alarak sahneye çıkan Aydın, "Türkiye'de güzel olaylar oluyor. Engellilere fırsat verildiğine neler yapabildiklerini bir hafta önce Erzurum'da yapılan Dünya Kayak Şampiyonası'nda gördük. Kızımız Tuba Dünya Kayak Şampiyonası'nda üç altın madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı. Bu güzide sporcumuz başarısıyla ismini Türk Spor Tarihi'ne altın harflerle yazdırdı. Sizlerin desteğiyle bu çocuklarımız gelecek günlerde daha büyük başarılara imza atacak. Ben buna inanıyorum sizler de inanın." diye konuşu.

Reklam
Reklam

Türkiye'ye bu şampiyona için gelen her sporcunun kendileri için gönüllerin şampiyonu olduğunu ifade eden Birol Aydın, sözlerini, "Bizi izlemeye devam edin. Çünkü bu dünyada biz de varız." diyerek noktaladı.

ÇAKIR: GÖNÜLDEN BAŞARILAR

Londra'da yapılan olimpiyatlarda 1500 metrede muhteşem bir performans gösteren ülkemize olimpiyat şampiyonluğu kazandıran Aslı Çakır Alptekin de, özel sporcuları İstanbul'da görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Atletizmin birleştirici unsuruna dikkat çeken Aslı Çakır Alptekin, "Tüm sporcuları sevgiyle kucaklıyorum. Atletizmde sporcu ayırımı yoktur. Spor her türlü engeli aşan önemli bir olgudur. Burada yarışan sporculara gönülden başarılar diliyorum." dedi.

"İSTANBUL'UN TADINI ÇIKARIN''

INAS Avrupa BBaşkanı Geoff Smedley'de Türkiye'nin kendisini için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, yaptığı konuşmada sporcu ve yöneticilere, "Burada kaldığınız süre içinde İsbtanbul'un tadını çıkarın." diye seslendi.
Smedley şöyle konuştu:

"Tüm sporular İstanbul'a hoş geldi. Böylesine seçkin bir kalabalık önünde konuşma yapmak beni heyecanlandırıyor. Londra'da yarışan başarılı sporcuların birçoğu üç gün boyunca İstanbul'da yarışacak. bundan dolayı İstanbul'un ve şampiyonunun tadını çıkarmaya bakın. Tüm sporculara başarılar diliyorum."

Reklam
Reklam

"SPOR ÇOCUKLAR İÇİN HAYATA TUTUNMA ARACI"

Özürlü ve Yaşlılar Genel Müdürü Aylin Çiftçi de açılış konuşmasında sporun önemine değindi. Spor sayesinde engelli çocukların hayata tutunduğuna dikkat çeken Çiftçi, "Sporda ter döken tüm çocuklarımızı alınlarından öpüyorum. Spor engellilerin hayata tutunması için muhteşem bir uğraş." dedi.

İstanbul'da üç gün boyunca ter akıtan tüm sporculara başarılar dileyen Çiftçi, "Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak çocuklarımızın por yapması için daha fazla destek vereceğiz. Çünkü sporun önemini biliyoruz. Çocuklarımızın üzerindeki olumlu etkisini yakından takip ediyoruz. Engelli sporcularımızın Londra Paralimpik Oyunları'nda elde ettiği muhteşem başarılar bizleri çok mutlu etti. Bu başarılar karşılıksız kalmadı bundan sonra da kalmayacak." diye konuştu.

SEYMENLER RENK KATTI

Tüm konuşmaların ardından Ankara'dan gelen özel çocukların oluşturduğu seymen ekibi, gösterisiyle açılışa renk kattı. Boğazı geçerek bir ilke imza atan Down Sendromlu sporcu Caner Akin'in de yer aldığı Seymen Ekibi'nin gösterisi, gerek seyirciler gerek protokol tarafından uzun süre alkışlandı.

Reklam
Reklam

Seymen ekibinin ardından Yeşilköy İş Okulu Müzik Grubu'nun seslendirdiği şarkılarla açılış töreni sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz