İstanbul Auto Show 2006 açıldı

İstanbul (AA)- Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) akreditasyonuyla bu yıl ilk kez uluslararası kimlik kazanan İstanbul Auto Show 2006, kapılarını otomobil tutkunlarına açtı.

İstanbul Fuarcılık organizasyonu ve Otomotiv Distribütörleri Derneğinin (ODD) desteğiyle gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan ODD Başkanı Yüksel Mermer, otomotiv sanayinin özellikle Gümrük Birliği sonrasında büyük bir aşama kaydettiğini söyledi.

Endüstrideki gelişmeye paralel iç pazarın, Türk insanının layık olduğu dünya kalitesindeki tüm araçların yoğun rekabet içinde satıldığı bir pazar konumuna geldiğini ifade eden Mermer, Türkiye binek otomobil pazarında dünya markalarına ait hemen hemen tüm ürünlerin tüketicilerle buluştuğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de bu yıl fuarın, uluslararası kimlik kazanmasından dolayı çok özel bir konumda bulunduğunu söyledi. İki yıl önce gerçekleştirilen Auto Show'u 500 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Erem, bu yıl bu rakamın yabancı ziyaretçilerle birlikte 750-800 bine ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

Uluslararası İstanbul Auto Show 2006'da Alfa Romeo, Audi, Bentley, Land Rover, Çinli Chery, Citroen, Ferrari, Fiat, Ford, Renault, Toyota, Opel, Volkswagen'in de aralarında bulunduğu 100'ün üzerinde marka katılıyor. İstanbul Autoshow 2006'da, Türkiye'de Tofaş tarafından üretilen Linea ve Opel'in Polonya'da ürettiği Astra Sedan modeli ilk kez İstanbul'da dünya otomobil severlerin beğenisine sunuldu.

Ayrıca ekim ayında düzenlenen Paris otomobil fuarının dikkat çeken otomobiller de fuarda Türk otomobil severlerle buluşuyor.