İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Yeni Medya Konferansı

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Kulübü, ‘Yeni Medya ve Sosyal Medya’ başlıklı bir...

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Kulübü, ‘Yeni Medya ve Sosyal Medya’ başlıklı bir konferans düzenledi. Konferansın konuşmacısı TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken, İletişim fakültelerinin müfredatlarının yeni medyanın ihtiyaçları çerçevesinde tekrar ele alınması gerektiğini savundu. Böken, yabancı dilde haber yazabilen muhabir yetiştirilmesinin öneminden bahsetti.

Konuşmasında, Türkiye’deki iletişim fakültelerinin durumuna değinen Böken, “Türkiye'de yanlış bilmiyorsam elliden fazla iletişim fakültesi var. Bu elli fakülte yılda aşağı yukarı 5 bin öğrenci mezun veriyordur. Oysaki Türkiye’nin medya alanını kapasitesi belli. ” dedi. Bu çerçevede söz konusu okulların, yeni medya esas alınarak geliştirilmesi gerektiğini anlattı. Böken, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Yeni bir dünyada yaşıyoruz ve eski dünya çok fazla eskide kaldı. Bundan iki yıl evvel, 'Sosyal medya işine hiç girmesem, bu benim çok fazla vaktimi alır belki' diye endişelerim vardı. Ama sonra şunu gördüm, eğer bu işe girmezsem bundan sonra gelecek nesillerle konuşamayacağım. Bundan dolayı şimdi bu süreci yakından takip ediyorum. Globalizm denilen hayal kurulurken dünyanın küçük bir köy olacağından bahsediliyordu. Ama globalizm çok farklı bir netice verdi. Her bir köyden yeni bir dünya çıktı. Sosyal medyanın alt yapısı oluştu ve herkes gazeteci oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: