İstanbul Bağımsız Milletvekili Tüzel: 2B Yasası'yla ormanlar talan edilecek

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, 2B Yasası'yla çok açık bir şekilde orman alanlarının tahrip ve...

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, 2B Yasası'yla çok açık bir şekilde orman alanlarının tahrip ve talan edildiğini ve ekosistemin ciddi bir saldırıyla karşı karşıya bulunduğunu öne sürdü.

Meclis'te 'Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun tasarısına dair değerlendirmelerde bulunan Tüzel, yasanın adında, kalkınma, destekleme ve değerlendirme kelimeleri geçse de, içeriğin başlıkla alakası olmadığını iddia etti.

Reklam
Reklam

Yasayla orman işgalleri ve kıyı yağmacılığı şeklindeki yasadışılığın, yasallık kazanacağını savunan Tüzel, "Yoksul köylü tarım arazilerini nasıl satın alacaktır. Yüzde 50 bedel karşılığı satılması destek değildir. Orman köylüleri için yeni tarım alanları açmak değil, bulunduğu yerden kovulmak tehdidi söz konusudur." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: