İstanbul Bağımsız Milletvekili Tüzel'in Basın Toplantısı

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, çözüm sürecine ilişkin olarak, “Bu süreci provoke etmeyecek bu süreci...

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, çözüm sürecine ilişkin olarak, “Bu süreci provoke etmeyecek bu süreci kesintiye uğratmayacak tarzda bir çaba ve sorumlulukla hareket etmek gerekir" dedi.

Tüzel, tutuklu bulunan bir grup KESK üyesinin ailesiyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. KESK üyeleri üzerinde siyasi baskı olduğunu savunan Tüzel, "Siyasi nedenlerle muhalif olmaları nedeniyle yürütülen bu soruşturmaların artık son bulmasını ve tutuklu olan adı, sanı, çalıştığı ortamı, ailesi, ikametgahı belli olan bu kişilerin derhal salıverilmesini istiyoruz" dedi. Basın toplantısına gelen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, “Dünyada en çok tutuklu gazetecinin bulunduğu, en çok tutuklu milletvekilinin bulunduğu, en çok tutuklu siyasetçinin bulunduğu ve yeni bir rekorumuz daha oldu, en çok tutuklu sendikacının bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Tüzel, basın toplantısında soruları da yanıtladı. PKK'nın yarın sınır dışına çekileceğine ilişkin bir soruya şöyle karşılık verdi: "PKK’nın silahlı güçlerinin sınır dışına çekmesiyle artık bir silahlı dönemin kapanmış olması bu hepimiz için sevindirici bir gelişmedir. Bu süreci provoke etmeyecek bu süreci kesintiye uğratmayacak tarzda bir çaba ve sorumlulukla hareket etmek gerekir. O nedenle hükümetin aslında bizim dileğimiz bunu bir yasal güvenceyle ve parlamentonun sorumluluğu altında bu sürecin devam etmesiydi yani ana muhalefetin itirazı da aslında bu noktada olmasını dikkate almak gerekiyor, ancak yasa olmamasına rağmen ortada komisyonların görevlendirilmiş olması ve bu toplumsal sahiplenmeyi de bir dayanak olarak taşımak gerekiyor. PKK yöneticilerinin Kandil’de yapacağı basın toplantısı da bu kararı Türkiye kamuoyuyla paylaşmaya dönük aslında umudumuz o dileğimiz o, bunun sadece silahların susması anlamında değil, bunun gerçekten kalıcı ve bu yaraları sarıcı toplumları barıştırıcı halkları birbirini anlayan birbirine saygı gösteren birbirinin dilini, kültürünü, inancını sahiplenen bir tarzda demokratik bir yaşama doğru da bu sürecin ilerletilmesi asıl bizim için mesele budur. Bu çözüm süreci denilen bu süreci böyle görüyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: