İstanbul Barosu'ndan olağanüstü genel kurul

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Baro'nun olağanüstü genel kurul kararı aldığını açıkladı.

İstanbul Barosu'nda olağanüstü genel kurul kararı alındı.
AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve 8 yönetim kurulu üyesi hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendiğini Avukatlık Yasası gereği İstanbul Barosu yönetiminin düştüğünü ileri sürmüştü.
"Balyoz Planı" davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ve Konya Barosu Başkanlığı'nın suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sonucunda 30 Ocak tarihli iddianameyle İstanbul Barosu başkan ve yöneticileri hakkında "yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" suçu kapsamında kamu davası açılmıştı.
Bu iddialar sonrası İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, baro yönetiminin düştüğü yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, “Bunun bir sindirme, gözdağı, yıldırma olduğu çok net anlaşılıyor” demişti.
İstanbul Barosu Başkanlığı'ndan 2 gün önce yapılan yazılı açıklamada ise, “Görevimizin başındayız. Davalar, baskılar bizi yıldıramaz. Hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine, demokrasiye, savunmaya, meslek onuruna, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya aynı kararlılıkla devam edeceğiz” ifadeleri kullanılmıştı.
İstanbul Barosu geçtiğimiz yıl Ekim ayında kongreye gitmiş ve Ümit Kocasakal 12 bin 836 oyla yeniden Baro Başkanlığı'na seçilmişti.
**SEÇİM YOK** İstanbul Baro Başkanı Avukat Ümit Kocasakal, öğlen yaptığı basın toplantısında yanlış anlamalar olduğunu söyleyerek, olağanüstü genel kurulun seçimli olmayacağını ifade etti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ümit Kocasakal, "Gerçekleşecek toplantı, seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı değildir. Bu bir tek gündemli, mesleğe ve meslektaşa yönelik ve barolara yapılan saldırıların ele alınacağı bir toplantıdır. Bu toplantıya çok geniş bir katılım olacaktır. Biz istiyoruz ki; genel kurulumuzla birlikte bu saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımızı belli bir şekilde kullanalım. O yüzden bu toplantı bu amaçla yapılan bir toplantıdır. Baro yönetimi görevinin başındadır. Kesinlikle görevinin sona ermesi gibi bir durum söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.
[Tüm haberler](https://www.mynet.com/haber)