İstanbul Başkonsolosu Gulyamov: İki Ülke Arasındaki Işbirliği Gelişiyor

İstanbul Başkonsolosu Abror Gulyamov, Özbekistan’ın, bağımsızlığını kazanmasının 20’nci yılını coşkuyla kutladığını söyledi. Gulyamov, Türkiye’nin, Özbekistan’ı...

İstanbul Başkonsolosu Abror Gulyamov, Özbekistan’ın, bağımsızlığını kazanmasının 20’nci yılını coşkuyla kutladığını söyledi. Gulyamov, Türkiye’nin, Özbekistan’ı tanıyan ilk ülkelerden olduğunu ve iki ülke arasındaki kültürel, bilimsel, ekonomik işbirliğinin gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Abror Gulyamov, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerin 20’nci yılı dolayısıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ)'nce düzenlenen panele katıldı. Kültür Merkezi Pembe Salon’da, iki ülke milli marşlarının söylenmesiyle başlayan panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Başkonsolosu Gulyamov, paneli düzenleyen Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ile AİBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ile emeği geçenlere teşekkür etti. Gulyamov’un konuşmasının ardından Özbekistan Cumhuriyeti ile ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu.

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, yaptığı konuşmada, hem Türk-Özbek ilişkilerinin hem de üniversitenin kuruluşunun 20’nci yılı dolayısıyla düzenlenen panelden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklara üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Kardeş ülke Özbekistan’ın Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra birliği oluşturan Ukrayna, Azerbaycan ve Kazakistan gibi devletlerle birlikte bağımsızlığına kavuştuğunu ve Türkiye’nin Özbekistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlattı. Prof. Coşkun, “Özbekistan tarihi ve coğrafi konumu itibariyle Asya’nın merkezindedir ve tarihi Türkistan’ın kalbidir. Sadece Türkiye Türkleri için değil, aynı zamanda Avrasya ülkeleri, Türk dünyası ve İslam dünyası için de jeostratejik, ekonomik, tarih ve kültür yönünden büyük öneme sahiptir.” dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin ise Türk milletinin kökünün Orta Asya’ya dayandığını ve iki ülke tarihi, dili, dini ve kültürünün bir olduğunu kaydetti. Keskin; Özbekistan’ın kurulduğu günden bu yana sosyal, kültürel, bilimsel, ticari ve ekonomik yönden ilişkilerin geliştirilmesi için yoğun çaba harcandığını ve bunun birlik, beraberlik içinde devam etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: