İstanbul Belçika Başkonsolosu Schıteccatte ilk ziyaretini Bursa’ya yaptı

İstanbul Başkonsolosu Jean-Joel Schıteccatte, Belçika’da önemli bir Türk nüfusunun yaşadığını belirterek, “Onların da Belçika’nın sosyal...

İstanbul Başkonsolosu Jean-Joel Schıteccatte, Belçika’da önemli bir Türk nüfusunun yaşadığını belirterek, “Onların da Belçika’nın sosyal ve ekonomik hayata büyük katkıları var. Özellikle iki ülkenin yanısıra Bursa ile Belçika arasında da ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz.” dedi.
Belçika İstanbul Başkonsolosu Jean-Joel Schıteccatte, Bürüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sabih Akay ile birlikte Bursa Valisi Şahabettin Harput'u Heykel'deki makamında ziyaret etti.
Bursa’ya çok önem verdikleri için ilk ziyaretini buraya yaptığını anlatan İstanbul Başkonsolosu Jean-Joel Schıteccatte, “İstanbul’a geleli 2 ay gibi çok kısa süre oldu. İlk ziyaretimi Bursa’ya gerçekleştiriyorum. Çünkü Bursa, Belçika için çok önemli.” diye konuştu.
Belçikalı yetkililer ve iş adamlarının Bursa’yı ziyaret etmesi için çalışmaları olacağını anlatan Başkonsolos Schıteccatte, “Bursa’nın ekonomik gücü gözönünde bulundurulursa bu yönde Belçikalı makamların da Bursa’yı ziyaret etmeleri çok yararlı olacaktır. Benim de bu yönde çalışmalarım olacak.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Vali Şahabettin Harput ise İstanbul Belçika Başkonsolosu Jean-Joel Schıteccatte’in, ilk ziyaretini Bursa’ya yapmasının kendilerini sevindirdiğini vurgulayarak, “Bu bizi ziyadesi ile sevindirdi. Bu ziyaret, Bursa’ya ne kadar değer verdiklerinin bir göstergesi. Ben kendilerine hoş geldiniz diyor, kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.
Belçika’nın, Avrupa’da önemli bir merkez olduğunu aktaran Harput, şunları ifade etti: “Belçika, Avrupa Birliği (AB)'nin başkenti, merkez. Belçika’nın yapısı, dokusu çok ilginç. Belçika ile hem Türkiye hem Belçika ile Bursa arasında çok güçlü ekonomik ticari ve kültürel ilişkiler var. Belçika’da çok sayıda Türk vatandaşı da yaşıyor. Sayın başkonsolosun bu ziyaretinin, ikili ilişkilerin daha ileri gitmesine katkı sağlayacağını umuyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz