İstanbul Belediyesi'nin ada çelişkisi

ANKARA (ANKA)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray Adası'nın kiralanmasından sonra inşa edilen yapıların kaçak olduğuna karar vererek yıkım kararı almasına karşın, Başbakanlığa adada kaçak yapılaşma olmadığını bildirdi. Belediye, Başbakanlığa kaçak yapılar için yıkım kararı aldığı adada, sadece tekne bağlama yerinin düzenlendiğini, ruhsata tabi olmayan havuz etrafındaki çürüyen ahşapların değiştirildiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Galatasaray Spor Kulübü tarafından Mehmet Koçarsalan'a 3 yıllığına kiralanan Galatasaray Adası'nda bulunan yapıya ek bölümler yapıldığını tespit etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından Suada tesisleri olarak faaliyet gösteren adada balık restoranının üzerine cam bölümlerle eklentiler yapıldığı, adanın çevresine yaklaşık 2.5 metre boyunda iskele kurulduğu, havuz çevresinin genişletilerek ortadan bölündüğü belirlenerek yıkım kararı alındı. Belediye ekiplerinin yıkımı işletmecinin araya girerek adayı eski haline getireceğini söylemesi üzerine durduruldu.

Reklam
Reklam

-BAŞBAKANLIĞA ŞİKAYET EDİLDİ-
Galatasaray Adası'nın kiralanmasının ardından bölgede yaşayan vatandaşların da şikayetleri artmaya başladı. Çevre halkından sahil şeridinde de düzenlemelerin yapıldığı, ağaçların yerinden sökülerek kaldırımların müşteriler için otoparka dönüştürüldüğü şikayetleri gelmeye başladı.

Bir vatandaş adadaki kaçak yapılaşmaları Başbakanlığa şikayet etti. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne başvuran bir vatandaş, adada kaçak yapılaşma olduğunu ve önlem alınmasını istedi. Başbakanlık da konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sordu. Daha önce Galatasaray Adasında kaçak yapılaşma olduğunu tespit eden ve yıkım kararı alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ise ilginç bir yanıt geldi. Belediye adada kaçak yapılaşma gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi. Belediye'den Başbakanlığa gönderilen yazıda "Sözkonusu şikayet Boğaziçi İmar Müdürlüğümüz tarafından incelenmiş olup, söz konusu yerin mahallinde yapılan kontrolde havuza ilave yapılmadığı, adanın Kuruçeşme tarafına bakan kısmında tekne bağlama yerinin düzenlenmiş olduğu ve ruhsata tabi olmayan havuz etrafındaki çürüyen ahşapların değişimi, boyanması ve cilalanması işlemi yapıldığı görülmüştür" denildi.

Reklam
Reklam