İstanbul Boğazı büyük tatbikata hazırlanıyor

İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki olası gemi kazalarını önlemek ve olası kazalara müdahale edilerek deniz kirliliğini...

İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki olası gemi kazalarını önlemek ve olası kazalara müdahale edilerek deniz kirliliğini önlemek amacıyla İstanbul Boğazı, ‘felaket tatbikatı’na hazırlanıyor.
Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı’nın koordinasyonunda yarın gerçekleştirilecek ''İstanbul Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Ulusal Tatbikatı-2011'' tatbikatı için hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Hazırlıklar çerçevesinde bugün İstanbul Boğazı’ndaki sakinlik dikkatlerden kaçmadı. Hazırlıklar çerçevesinde ayrıca Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde ilgili birimlerin katılımıyla toplantı yapıldı.
Denizcilik Müsteşarlığı’nın koordinasyonunda yarın gerçekleştirilecek tatbikatta; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de hazır bulunacak. Kız Kulesi açıklarında Salacak mevkiinde yapılması planlanan tatbikat, yarın saat 11.00’da başlayacak. Ham petrol yüklü tanker ile yolcu gemisi sembolik olarak çarpışacak. Çarpmayla birlikte petrol boğaza saçılacak. Ekipler de yolcuları kurtarmak için seferber olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz