İstanbul Boğazı’nda Edirne Rüzgârı

TÜRSAB’a bağlı Boğaziçi Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından geçen hafta sonu BOSFOR isimli tekneyle İstanbul...

TÜRSAB’a bağlı Boğaziçi Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından geçen hafta sonu BOSFOR isimli tekneyle İstanbul Boğazı’nda yapılan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen acenteciler ve otel işletmecilerinin katıldığı ‘Turizmin Yarını’ konulu toplantıya Edirne damgasını vurdu. Edirne’nin yanı sıra Giresun, Akhisar ve Safranbolu gibi il ve ilçelerin de katıldığı toplantıda A’dan Z’ye Edirne’nin tanıtımı yapıldı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy’un da katıldığı toplantının ev sahipliğini TURYOL A.Ş. üstlendi. Yaklaşık 500 davetlinin katıldığı toplantıda Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Boğaziçi Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Karagöz, seyahat acenteleri ve otel işletmecilerine yönelik olarak düzenlenen toplantıda Edirne ile diğer il ve ilçelerin kendilerini tanıtma imkânı bulduğunu belirtti. Toplantıda, Edirne’nin tüm katılımcıların dikkatini çektiğini ifade eden Karagöz, “Tava ciğeriyle, badem ezmesiyle ve deva-i miskiyle Edirne, ağzımızda hoş bir tat bıraktı” dedi.

Toplantı amacının Türkiye’nin önde gelen seyahat acenteleri ve otel işletmecilere turizm potansiyeli olan il ve ilçelerle tanıştırmak olduğunu kaydeden Karagöz, “Edirne bu etkinlikte katılımcılardan tam not aldı. Umarım ilerleyen süreçte Edirneliler bunun meyvesini toplar” diyerek Edirne’nin bölgenin turizm cazibe merkezlerinden biri olmaya aday olduğunu vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da Edirne’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydederek, “Edirne turizm potansiyeli açısından oldukça elverişli. Biz de bu potansiyeli bu tür ortamlarda değerlendirerek Edirne’nin geleceğini turizm adına inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda gerek belediye olarak gerekse de dernek ve esnaflar olsun var gücümüzle emek sarf ederek Edirne’nin tanıtımına katkıda bulunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

BOSFOR isimli tekneden gerçekleştirilen toplantıda Edirne’yi, Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği temsil etti. Dernek Başkanı Bahri Dinar’ın yanı sıra dernek yöneticileri Arif Meriç, Kemal İmrak ve Hasan Ertene’nin de yer aldığı etkinlikte katılımcılara tava ciğerinin yanı sıra badem ezmesi ve deva-i misk ikram edildi. Teknede gerçekleştirilen toplantıda ayrıca Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da bir gösterdi düzenledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: