İstanbul Büyükşehir Belediyespor Buz Pateni Takımı’ndan Erzurum’a Çıkarma

Erzurum’da 2011 ÜNİVERSİADE kapsamında yapılan buz salonları tüm Türkiye’nin ilgisini çekmeye devam ederken, kulüplerde kamp...

Erzurum’da 2011 ÜNİVERSİADE kapsamında yapılan buz salonları tüm Türkiye’nin ilgisini çekmeye devam ederken, kulüplerde kamp için Erzurum’u temsil ediyor. Erzurum’da kamp yapmayı tercih eden kulüplerden biride İstanbul Büyükşehir Belediyespor oldu. İBB’den 27 sporcu 500 seyirci kapasiteli buz pateni salonunda antrenman yaparken, aileleri de kendilerini çalışmalarda yalnız bırakmıyor. Erzurum'daki buz pateni salonunda geleceğe hazırlanan İBB’nin minik sporcuları antrenörlerinin taktiklerini harfiyen uygulamaya çalışıyor. Antrenörler Andrey Lutay, Nellya Akbulut ve Beril Bektaş yönetiminde antrenmanlarını yoğun bir tempoda gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor Buz Pateni Takımı, üç hafta süreyle Erzurum’da konaklayacak. Xanadu otelde kampa giren ve çalışmalarını 500 seyirci kapasiteli buz pateni salonu ile 2 bin kişilik buz pateni salonunda yapan Turuncu-mavili kulübün patencileri çalışmaların neşeli bir ortamda geçtiğini söyledi. Batıda bir çok ilin sıcaktan kavrulduğu bu yaz günlerinde Erzurum’da serin havada kampa giren ve buz salonunda günde 8 saat antrenman yapan minik patencilerin çok çalışmaktan adeta pestilleri çıkıyor.

Reklam
Reklam

AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI

Erzurum’da yapılan Buz Pateni Çalışmalarını yerinde görmek için bu şehre gelen ailelerde çocuklarını çalışmalarda yalnız bırakmıyor. Tribünlerden İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Buz Patencilere alkış tutan ve onları destekleyen aileler, Erzurum’daki tesislere ise hayran kaldıklarını söylediler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün buz salonlarını çok beğenen ve ‘harikulede’ olarak değerlendiren aileler, “Tesisler çok güzel, Erzurum’un havası da kamp için ideal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de bize oldukça yakın bir ilgi gösteriyor. Çocuklarımızın burada kamp yapmasından çok mutluyuz” dedi.

Rusya'nın artistik buz patenindeki milli sporcularından biri olan ve şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da antrenörlük yapan Nellya Akbulut, Çocuk, yıldız ve gençler kategorisindeki patencileri Dünya, Avrupa şampiyonalarına hazırladıklarını belirterek, “İnanıyorum ki, yarının şampiyonları, bu sporcuların arasından çıkacak. Şu anda Erzurum kampı da bizim açımızdan son derece verimli geçiyor. Sporcuların çalışma temposundan çok memnunuz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: