İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Mersin İdmanyurdu Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında kendi evinde oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçı...

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında kendi evinde oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Langa Tesisleri’nde teknik direktör Bülent Korkmaz yönetiminde antrenman yaptı. Antrenmanda futbolcular düz koşu ve kondisyon çalışmasının ardından pas çalışması yaptı. Antrenmanın ana bölümünde ise futbolcular taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı.

Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Mersin İdman Yurdu'nu, saha avantajlarını da kullanarak yenmek istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bundan sonraki süreçte her maçın altın değerinde olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Maalesef, kaybetmesek de kazanamıyoruz. Deplasmanda 1 puan önemli ama içerideki maçları kazanmamız gerek. Mersin İdmanyurdu ile kendi sahamızda oynayacağız. Bunun avantajını kullanmak istiyoruz. Kayserispor ve ondan önceki Gençlerbirliği maçında sergilediğimiz futbol bizi umutlandırıyor. Final paslarında sıkıntımız var. Onu da çözersek bizim için daha iyi olacak. Mersin İdmanyurdu karşısında elimizden gelenin en iyisini yaparak kazanan taraf olmak istiyoruz” dedi.

“AVRUPA KUPALARINDA TAKIMLARIMIZIN İLERLEMESİ GEREKTİĞİNİ HER ZAMAN SÖYLÜYORUM”

Basın mensuplarının Avrupa kupalarında mücadele eden Fenerbahçe ve Galatasaray ile ilgili soruya ise Korkmaz, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın başarılı olmasını istediğini belirterek, “Fenerbahçe, deplasmanda 1-0 galip gelerek, çok büyük bir avantaj yakaladı. Burada Plzen'in turu geçeceğine inanmıyorum ama futbol bu, her şey olabilir. Bize düşen başarılar dilemek. Avrupa kupalarında takımlarımızın ilerlemesi gerektiğini her zaman söylüyorum. Katılan her takımımız, Türkiye'yi temsil ettiği için en iyisini yapmalı. Şu an için bunu Fenerbahçe ve Galatasaray yapıyor. İnşallah sonuna kadar da bu durumu götürürler” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“İNŞALLAH 3 PUAN SERİSİNİ BAŞLATACAK MAÇ OLUR

İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcusu Can Arat, Mersin İdmanyurdu’nun geçen hafta berabere kaldığını hatırlatarak, “Onların şiddetle puana ihtiyacı var ama tabi ki bu mücadelenin daha sert olacağı anlamına geliyor. Bizimde ihtiyacımız var. Onların son sırada olması, onların kötü takım olduğu anlamına gelmez. Belki biraz gevşek davranmışlardır lige başladıklarında. Kötü takım değiller iyi oyuncuları var. Bizim için ciddiye alınması gereken bir mücadele. Beraberlik serisi yakaladık ve bu beraberlik serisini, galibiyet serisine taşımamız gerekiyor. Savaşanın kazanacağı bir maç olacağını düşünüyorum. Çünkü hem onların hem bizim şiddetli puana ihtiyacımız var. İnşallah 3 puan serisini başlatacak maç olur bizim için” şeklinde konuştu.

CAN ARAT: “SÜRATLİ VE SONUCA GİDEBİLECEK OYUNCULARIMIZ VAR”

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Futbolcu Can Arat ise, son haftalarda gol atamamaları ile ilgili olarak, “Son maçta gol atamadık. Fazla çok net gol pozisyonları üretemedik, kalemizde de son 2 maçta gol görmedik. Tabi ki bunun bilincindeyiz. Sıkıntı görünüyor gibi olabilir, ama bu bizim elimizde hep birlikte takım halinde konsantre olacağız. Eğer bir sorunsa hep birlikte halletmemiz gerekiyor. Ben bizim atakta iyi oyuncularımızın olduğunu düşünüyorum. Çabuk, süratli ve sonuca gidebilecek oyuncularımız var. Artık onlarında ön plana çıkacağını düşünüyorum. Çünkü onlarda bilincindedir. Çünkü gol olmadan anca 1 puan alabilirsiniz gol yemeden de. O yüzden bizim 3 puan serisini yakalamamız için sonuçlandırmamız gerekiyor pozisyonları. Uyum sorunu yok çünkü biz uzun yıllardır beraber oynayan bir ekibiz. Çoğu oyuncu bur da uzun yıllardır birlikte. Herkes birbirini tanıyor yani arkadaşına nasıl pas atarsa, arkadaşının hangi şekilde alabileceğini biliyoruz hepimiz. Kime uzun pas, kime yerden pas atacağımızı biliyoruz. Bu uyum sorunu değil, bu bence azda olsa bir konsantrasyon eksikliği diyelim. Bu bizim elimizde önceden yapan bizdik, yine yapacak olan bizleriz. Çok büyük bir sıkıntı değil konsantrasyon eksikliği olarak düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Antrenmana sakatlığı devam eden Vittek, Turgay Bahadır ve Cihan katılmadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: