İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da Karabükspor Maçı Hazırlıkları Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında kendi evinde oynayacağı Kardemir D.Ç. Karabükspor...

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında kendi evinde oynayacağı Kardemir D.Ç. Karabükspor maçı hazırlıklarına başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Langa Tesisleri’nde teknik direktör Bülent Korkmaz yönetimindeki antrenman düz koşu ve kondisyon çalışmaları ile başladı. Ardından pas çalışması yapıldı. Antrenmanın ana bölümünde ise futbolcular taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı.

Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, zor bir maç olacağını bildiklerini belirterek, “Oyuncular zaten bunun bilincindeler bizde bilincindeyiz. Tabi ki her maç gibi bu maçta zor olacak. Ama çıkacağız o mücadelemizi takım halindeki oyunumuzu oynayacağız. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç. Kazandığınız zaman bir bakıyorsunuz 3-4 basamak yükseliyorsunuz. Kaybedince geçen hafta 10. iken 14. sıraya düşüyorsunuz. Kazanmamız gereken bir maç. Oyuncularıma güveniyorum ve inanıyorum. Bu maçta da en iyisini yapacaklar. Dezavantaj Galatasaray maçındaki ilk yarı ama avantaj Galatasaray maçı ikinci yarıdaki oyundu. Bunun üzerine koyarak devam edersek, daha iyi olur her şey. Oyuncularım bu haftaya daha farklı hazırlanıyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

“SERİ YAPMAMIZ LAZIM”

Her maç farklı şekilde hazırlandıklarını vurgulayan Korkmaz, “Farklı şekillerde hazırlanıyoruz inşallah hafta sonu istediğimiz olur. Enteresan bir lig oluyor özellikle kayseri 3-4 maç üst üste aldı. Sonra son 2 maçı kaybetti. Aynı şekilde Kasımpaşa ve Gaziantep seri yapan takımlar. Bizimde seri yapmamız lazım. İlk defa böyle bir lig oldu. Bu durum lig’in kalitesinden mi yoksa başka bir sebep den dolayımı çözemedim. Tek bir şey var ki herkes mücadele etmeye çalışıyor. Türkiye ligi mücadelesi yüksek bir lig. Takım halinde kopmak oynadığınız zaman farkınız ortaya çıkıyor. Bunu bazı maçlarda yapıyoruz zaman zaman yapamıyoruz. İnşallah bundan sonra bu şekilde oynamaya devam ederiz” açıklamasında bulundu.

“GALATASARAY ULAŞMAK İSTEDİKLERİ HEDEFE ÇIKTILAR”

Galatasaray’ın Real Madrid ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçını da değerlendiren tecrübeli teknik adam, “Her şey hedefe bağlı sezon başı guruptan çıkarsak başarı dediler. Çeyrek finale çıktı. Daha büyük başarıyı yakaladı. Bunun üzerine kaybedecek bir şeyi yok. Galatasaray ulaşmak istedikleri hedefe çıktılar. Bu büyük bir avantaj. Real Madrid dünyanın 3 büyük kulübünden biri. Onlarla oynamaları dezavantaj. İsimler sahada belirleyici oluyor. Bazen o isimler istenilen şeyi yapamıyor. Takım halinde oynadığınız zaman yetenekli oyuncularınız sahneye çıkıyor. Bunu yapabilmek önemli. İlk maçın deplasmanda olmasını ben avantaj olarak görüyorum. Oyun düzenini de sistemini de ona göre belirliyorsunuz. Favori kim derseniz tabi ki Real Madrid ama biliyorsunuz ki favorilerde bazen istenileni yapamıyorlar. Bu bile avantaj Galatasaray için” yorumunda bulundu.

Reklam
Reklam

ZEKİ KOKMAZ: “İPİN UCU BİZİM ELİMİZDEYKEN, BAŞKALARININ ELİNE VERMEMEK LAZIM”

İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcusu Zeki Kokmaz ise, Galatasaray maçında sahaya istediklerini yansıtamadıklarını belirterek, “Defansif açıdan çok geriye kapandık. Galatasaray tecrübeli bir takım. Skoru ellerini aldıktan sonra Real Madrid maçını düşünmeye başladılar. Biz o maçı geride bırakıp önümüzdeki 3 hafta kendi rakiplerimizle oynayacağız. İpin ucu bizim elimizdeyken, başkalarının eline vermemek lazım. O yüzden kendi işimizi kendimiz görüceğiz” ifadelerini kullandı.

“3 PUAN ALMAK İSTİYORUZ”

Kardemir D.Ç. Karabükspor’un bu hafta kazandığını ve moralli olduklarını vurgulayan Korkmaz, “Malubiyetten dolayı moralsiziz. Elimizden gelen her şeyi yapıp Karabük maçından 3 puan almak istiyoruz. Kendi rakiplerinizle oynamak bazen dezavantaj olabilir. Çünkü kaybettiğiniz zaman onlar yukarıya oynayıp sizden kopabiliyorlar. Bu sefer tek başınıza kalabiliyorsunuz aşağıda. Zor bir sezon geçiriyoruz, zor bir lig var bu sene. Çünkü her yerin 10. sıraya kadar düşme potasında 9. sıranın üstündekilerde Avrupa kupasına oynuyor. Zorluğu bir şekilde aşmak istiyoruz. Bu seneden ders çıkararak daha iyi şeyler başarmak istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: