İstanbul Büyükşehir çalışanları da Hizmet-İş'e geçti

Hak-İş’in en büyük sendikası Hizmet-İş, iş kolunun da en güçlü sendikası oldu. Genel işler iş...

Hak-İş’in en büyük sendikası Hizmet-İş, iş kolunun da en güçlü sendikası oldu. Genel işler iş kolunda yani yerel yönetimlerde örgütlenme mücadelesi veren Hizmet-İş Sendikası, Ankara’dan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçileri de çatısı altında topladı. Belediye-İş’ten istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçileri, Hizmet-İş safına geçti. İşyerinde çalışan işçinin üçte ikisini üye kaydeden Hizmet-İş, 2 Kasım’da yetki için Çalışma Bakanlığı’na başvuruda bulundu.
Hizmet-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ali Osman Kart, İstanbul’da yürüttükleri örgütlenme mücadelesiyle ilgili olarak gazetemize değerlendirmelerde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların talebi üzerine Ocak ayından buyana sürdürdükleri örgütlenme mücadelesini tamamladıklarını belirten Kart, “Dünya kenti olan İstanbul, her kesimin olduğu gibi bizim için de önemliydi. Türkiye’nin bir çok il, ilçe ve beldesinde örgütlü sendikayız. Ancak İstanbul’da örgütlenmiş olmamız bizim gücümüze ayrı bir güç katacak” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nde ve iştiraklerinde çalışan yaklaşık 7 bin 100 işçiden 2 Kasım itibariyle 4 bin 246’sının Hizmet-İş’e üye olduğunu dile getiren Kart, çoğunluğu sağlamalarından dolayı da Çalışma Bakanlığı’na yetki tespitinde bulunduklarını söyledi. Hizmet-İş’in işyerinde halen üye çalışmalarının devam ettiğini de kaydeden Kart, örgütlenme mücadelesinde kendilerine destek veren bütün çalışanlara teşekkür etti. Sıkıntılı bir süreç geçirmelerine rağmen işçinin ilgisinden dolayı başarılı bir sonuç elde ettiklerini ifade eden Kart, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki çalışanların tercihi ile Hizmet-İş Sendikası, iş kolunun birinci sendikası olmuştur” dedi.
Hizmet-İş Sendikası’nın İstanbul’a yabancı olmadığını bildiren Kart, “1997 yılından buyana İETT’de örgütlü ve yetkili sendikayız. Bu işyerinde çalışan yaklaşık 6 bin civarındaki işçi, Hizmet-İş’in ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Aslında İstanbul Büyükşehir işçileri yabancı olmadıkları ancak bugüne kadar ayrı kaldıkları yuvalarına kavuşmuş oldular” diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir’de çalışan işçilerin sendika değişimine gitmelerinin nedenlerini de açıklayan Kart, şöyle konuştu: “Bu işyerinde yıllardır örgütlü bulunan Belediye-İş’in maalesef işçiye karşı duyarsız ve sorunlarına umursamaz tutumu işçiyi yeni bir sendika arayışına itmiştir. Belediye-İş’in bırakın üyesi oldukları işçiyi, seçimle gelmiş kendi yöneticilerine bile uyguladıkları antidemokratik baskılar bu sendikanın işyerindeki tasfiye sürecini hızlandırmıştır”
Hizmet-İş’in yetkiyi almasıyla birlikte işyerinde 1 Mart 2012’deki toplu iş sözleşmesini imzalamak için işverenle masaya oturacağını bildiren Kart, bundan böyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının sendikal anlamda ücretle sınırlı olmayan önemli kazanımlar elde edeceklerini söyledi. Bu kazanımları da şu şekilde sıralayan Kart, “Demokratik yönetim tartımızla, ‘imzamız işçinin kararıdır’ ilkemizle yürüteceğimiz TİS süreçleri ile, kurmuş olduğumuz komitelerle, yapacağımız eğitim programları ile, üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına yapacağımız eğitim yardımları ile ve diğer hizmetlerimizle sürekli üyelerimizin yanında olacağız. Gerek İETT’deki ve diğer belediyelerdeki uygulamalarımız bu sözlerimizin göstergesidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz