İstanbul, CEBİT'e hazırlanıyor

İSTANBUL (İHA) - CEBİT Bilişim Eurasia, 31 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Fuarla ilgili bilgi veren Hannover Fairs İnterpro Uluslararası Fuarcılık A.Ş (HİFAŞ) A.Ş Genel Müdürü Şafak Altay, Avrasya'nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri platformu CEBİT Bilişim Eurasia'nın, 31 Ağustos 5 Eylül tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleneceğini belirterek, "Dünya CEBİT zincirinin Hannover'den sonraki en büyük halkası olma özelliği taşıyan CEBİT Bilişim Eurasia bu sene de 65 ülkeden ziyaretçiyi ve 22 ülke ve bölgeden 800 katılımcıyı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl 64 ülkeden toplam 163 bin 724 ziyaretçi ve 19 ülkeden 68 uluslararası şirkete ev sahipliği yaptı. Bu yıl uluslararası katılımın daha yoğun olmasını bekliyoruz. 800 şirket civarında katılımcıyı ağırlamayı bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Fuarın, 55 bin metrekare toplam alanda Avrasya'nın en büyük ticaret platformunu oluşturacağını ifade eden Şafak Altay, "Bu sene fuarda yerini almaya hazırlanan ülke ve bölgelerden bazıları Amerika, Almanya, Çin, Danimarka, Fransa, Hong Kong, İngiltere, İtalya, Kore, Romanya, Rusya ve Tayvan. Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak bu fuar, 3 tematik bölümden oluşacak. Bunlardan birincisi üniversite ve sanayi işbirliğinin somut örneğinin görüleceği gelecek farkı bölümü. Bu bölümde TÜBİTAK'ın desteğiyle 30'un üzerinde üniversitenin bilişimi kullanarak geliştirdiği projeler sergilenecek. İkincisi, kamu sektörü tematik bölümü. Bu yıl üçüncü kez merkezi ve yerel idareler geliştirdikleri elektronik projeleri e-devlet ve e-belediye uygulamalarını sergileyecekler. Üçüncüsü, Türkiye'den küreye bölümünde ülkemizde üretilen katmadeğerli ürün ve hizmetler sergilenecek. Geçtiğimiz yıl KOSGEB'in desteğiyle 44 şirket ürün ve hizmetlerini sergilemişti. Geçtiğimiz sene 600 metrekare olan bölüm bu sene bin 500 metrekareye çıkarılarak firmalarımızın kendilerini daha iyi sergilemelerine imkan tanıdı" diye konuştu. Altay, özellikle yatırım için Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçilerin bu bölüme çok büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

CEBİT Bilişim Fuarı'nın, bu yıl programına kurumsal seminerleri de kattığının altını çizen Altay, "Kurumsal seminerler bölümünde bilişim şirketlerine özel olarak ayrılmış ortamlarda müşterilerine değişik segmentlere yönelik ürünlerini dağıtma, işlevini geliştirme ve marka bilinirliğini artırma imkanı veriyor. Şirketler bu seminerler aracılığıyla hedefledikleri müşteri kitlelelerini Avrasya'nın en büyük platformundaki ayrıcalıklı mekanlarda ağırlama fırsatı bulacaklar" şeklinde konuştu.

CEBİT Fuarları Direktörü ve Europion Information Teknoloji Observatori Başkan Yardımcısı Jörg Schomburg ise, fuar hakkında bilgiler vererek, "Türkiye zaten Avrupa içerisinde olan bir devlet. Avrupa'da iki büyük fuarımız var. Biri Hannover, diğeri Türkiye'de olacak. Çok büyük derecede katılım bekliyoruz" dedi.