İstanbul'da korkutan yangın! Ekipler sevk edildi... Ağaçlara da sıçradı

İstanbul Maltepe'de yol kenarında bulunan otluk ve çalılık alanda yangın çıktı. Ağaçlara da sıçrayan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın yerleşim alanlarına sıçramadan söndürüldü. Öte yandan Sultanbeyli’de bulunan Aydos Ormanı’nda iki farklı noktada çıkan küçük çaplı yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

İstanbul'daki korkutan yangın saat 17.00 sıralarında Dragos Mahallesi Fethiye Sokak üzerinde maki ve otların bulunduğu alanda çıktı. Otların tutuşmasıyla başlayan yangın makilere sıçradı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Dumanları gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekipler yangına müdahale ederken vatandaşlar da çalışmalara destek oldu.

YERLEŞİM ALANLARINA SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ

Olay yerindeki polis ekipleri de ellerindeki yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etti. Olayda yaralı ve can kaybı bulunmazken yangın ekiplerin çalışması sonucu yerleşim alanlarına sıçramadan söndürüldü.

Reklam
Reklam

"ÇOK DAHA BÜYÜK FELAKET OLABİLİRDİ"

Mahalle sakini Yiğit Doğan, "Bir koku geldi. Hemen itfaiyeyi aradık. Biz de geldik hemen ne yapabiliriz, ne edebiliriz diye. Sonra hemen polis arkadaşlar geldi. Çok geçmeden itfaiye de sağ olsunlar geldiler. Ama çok büyük bir alanda yangın çıktı bir de çok rüzgar vardı. Polis ekipleri araçlarından yangın tüplerini aldılar, yolun kenarındaki yangınları söndürmeye çalıştılar. Biz de hortumları çektik yardım ettik. El birliğiyle söndürdük. Biraz daha sönmeseydi evlere sıçrayacaktı. Çok daha büyük felaket olabilirdi." dedi. Çıkan yangında ilk belirlemelere göre 7 dönümlük alan zarar görürken, yangının çıkış nedeniyle ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

AYDOS ORMANI'NIN İKİ FARKLI NOKTASINDA YANGIN

Öte yandan Aydos Ormanı’nın Sultanbeyli ilçesi sınırlarında kalan kısmının iki farklı noktasında saat 15.00 sıralarında küçük çaplı yangın çıktı. Ormanlık alandan yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Polis ekipleri, yangına ilişkin inceleme başlattı. (İHA/DHA)

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: