İstanbul Devlet Tiyatrosu Yapımı Profesyonel, İsveç’te Sahnelenecek

Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Profesyonel' adlı oyun,...

Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Profesyonel' adlı oyun, Türk İsveç Tiyatro Derneği Başkanlığı’nın daveti üzerine 18–21 Ekim tarihleri arasında İsveç’in Stokholm, Goteborg ve Malmö şehirlerinde birer temsil verecek.

İsveç Kültür Bakanlığı'nın desteklediği, Türkçe ve İsveççe yapıtlarla Türkiye ve İsveç arasındaki kültür bağını kuvvetlendirip, kalıcı ve güçlü bir köprü oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla Riksteater (Ulusal Turne Tiyatrosu) bünyesinde yer alan derneğin organizasyonu ile 18 Ekim Perşembe saat 19.00’da Stokholm Södra Tiyatrosu’nda, 20 Ekim Cumartesi saat 19.00’da Göteborg Üniversitesi Artisten Tiyatrosu'nda ve 21 Ekim Pazar günü saat: 16.00’da Malmö Moriska Paviljongen Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak olan Profesyonel'in dekor tasarımı Nurettin Özkönü’ye, giysi tasarımı Gülümser Erigür’e, ışık tasarımı İ. Önder Arık’a ait.

Reklam
Reklam

Oyunda; Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz rol alıyor. Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic, Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, kara komedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor. Oyunda, 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesi işleniyor.

Profesyonel'deki başarılı yorumu ile Bülent Emin Yarar 2010 Afife Tiyatro Ödülleri’nden 'yılın en başarılı erkek oyuncusu', Yetkin Dikinciler ise 2010 Tiyatro Dergisi Tiyatro Ödülleri’nden 'yılın erkek oyuncusu ödülü'nü aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: