İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Şişli Etfal Hastanesi'ne Teşekkür Ziyareti

  Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM- Özgür EREN / İSTANBUL (DHA) - İSTANBUL İl Emniyet Müdürlüğü, Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısında en çok

Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM- Özgür EREN / İSTANBUL (DHA) - İSTANBUL İl Emniyet Müdürlüğü, Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısında en çok yaralının gittiği Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne teşekkür ziyaretinde bulundu. Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Gezer ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelinden oluşan heyet, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü heyetini kabul eden hastane başhekimi Prof. Dr. Abdülkadir Ünsal, “Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Elimizden geleni yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Yaralıların biran önce iyileşmesi, tekrar vazifelerinin başlarına dönmelerini bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

"ÇOK ACI BİR DURUM. BİZİM BU YIL İÇERİSİNDE KARŞILAŞTIĞIMIZ ÜÇÜNCÜ OLAY"
Başhekim Abdülkadir Ünsal "Bu olayda yaralıların yarısından fazlası direk bize ve askerden devraldığımız Gümüşsuyu hastanemize geldi. 50-55 hasta Şişli, 25 hasta Gümüşsuyu'ndaki hastanemize geldi. Başta doktorlarımız olmak üzere, hemşire , sağlık memuru, yardımcı ve diğer sağlık personelimiz hizmetlimizden, güvenlik görevlimize kadar herkes canla, başka hizmet verdi. İnşallah bir böyle bir acı yaşamayız. Ekip olarak çok iyi hizmet verdik. Ancak bu konuda tecrübe kazandığımızı söylemek bizim için hoş birşey değil. Bu olay olmasaydı da, tecrübe edinmeseydik" diye konuştu.
"SAPASAĞLAM İNSANLARIN, ANLAMSIZ BİR NEDENLE GELMESİ ÇOK ÜZÜCÜ"
Başhekim Ünsal "Hekimler olarak hastalara bakıyoruz. Kanser, böbrek yetmezliği... Sapasağlam insanların böyle anlamsız bir nedenle bizlere yaralı olarak, hayatını kaybetmiş olarak gelmesi çok üzücü. İnşallah tekrar etmez. Bir hiç uğruna gencecik insanlar. Bunlar bizim çocuklarımız. Çocuklarımızın bu durumda gelmesi bizleri çok üzüyor. Bundan sonra yapacağımız, yaralıların biran önce sağlıklarına kavuşup, vazifelerinin başına dönmesi" şeklinde konuştu.
Habercilerin yaralıların sağlık durumu hakkında sorusuna Abdülkadir Ünsal, “Bu hastalar hakkında ayrıntılı bilgi vermem söz konusu değil. İl sağlık müdürlüğü kriz merkezi, bizden tüm bilgileri günde birkaç defa alıyor. Onlar iletiyor. Birkaç tane yoğun bakım hastamız var. Durumları her geçen gün iyiye gidiyor" dedi.

Reklam
Reklam

HEMŞİREMİZLE BEN DE KONUŞTUM
Sosyal medyada paylaşılan hemşirenin sorulmasına Abdülkadir Ünsal “O hemşiremizle ben de konuştum. Çok etkilendim. 'O gün içimden öyle geldi' dedi. Basın mensuplarının görüşme talebi oldu. Konuşmak istemediğini, ön plana çıkmak istemediğini söyledi. Hastanemiz ön planda. Ben de öyle düşünüyorum. Geçekten takdir ettim. Biz burada ön planda olmamalıyız. Bu yaralılar ön planda olmalı. O hemşire hanımın duygusudur. Veciz bir şekilde dile getirmiş. İnşallah herkes bu duyguları paylaşır. Bundan böyle bu şekilde davranır" dedi.
İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Gezer, "Olay akşamı hastaneye gelen ilk emniyet müdürlerinden birisiyim. Orada sizin talimatınızla, doktorunuzdan, hemşiresine hatta diğer hizmetlilere kadar nasıl koşarak evinizden geldiğinizi hepimiz gördük. Sonra burada nasıl canla, başla çalıştıklarını gördük. Herkes burada seferber oldu. Burada sizlere, başka başhekim olarak diğer çalışanlar olarak, yurdumuzun her yerinde tüm sağlık çalışanları bu olaydan etkilenip, yaralılarımızı gazilerimizi götürdüğümüz, şehitlerimizi götürdüğümüz hastanelerde tüm doktor arkadaşlarımızın hepsine çok müteşekkiriz. Buradan bir mesaj vermek istiyorum. Stadyumlarda, polislere alkış tutan, hepimiz Türk polisiyiz diye İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yapan, öğrencilerin polis merkezlerine gelip, bizlere taziye ziyaretinde bulunan, bizleri yalnız bırakmayan basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"TÜM ÇALIŞANLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
Daha sonra polis heyeti, acil serviste doktor ve sağlık personeline teşekkür ziyaretinde bulundu. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Gezer, olay gecesi evinden gelip görev yapan Uzman Doktor Ertuğrul Altınbilek'e çiçek verdi. Mesut Gezer, “O gece İstanbul'un muhtelif hastanelerinde bize destek veren tüm personele sayın valimizin ve sayın emniyet müdürümüzün selamlarını, hürmetlerini, kolaylık dileklerini iletiyoruz . Çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Polisler çalışanlara karanfil dağıttı.

71 YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Bu arada İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada hastanelerde 71 yaralının tedavisinin sürdüğü belirtildi

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: