İstanbul Fethi'nin 559. Yıl Dönümü

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan İstanbul'un, bugün modern, dinamik, güçlü Türkiye'nin vitrini, dünyaya açılan penceresi

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan İstanbul'un, bugün modern, dinamik, güçlü Türkiye'nin vitrini, dünyaya açılan penceresi olduğunu bildirdi.

Vali Yaman, fethin 559. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'un görkemli tarihi ve dünyadaki bütün şehirleri kıskandıran konumuyla, doğuyla batı arasında köprü görevini de başarıyla sürdürmekte olduğunu belirtti.

İstanbul'un geçmişte olduğu gibi bugün de bir cazibe merkezi olarak, üstlendiği öncü rolüyle, ülkenin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sanatsal hayatına yön verdiğini, geleceğe güvenle bakmakta olduğunu bildiren Vali Yaman, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Tarihte çok uzun süre alınması imkansız gibi görünen İstanbul, büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet'in dehası, eşsiz stratejisi ve akılcı hamlesiyle Türklerin egemenliğine girmiştir. Bu yalnızca bir askeri zafer değil, dünyada pek çok dengeyi değiştiren, önemli siyasal, sosyal, ekonomik sonuçlar doğuran tarihi bir hamle olmuştur.

Fatih Sultan Mehmet, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, İstanbul'u farklı inanç ve kültürlerden insanların bir arada uyum içinde yaşadığı bir hoşgörü merkezi yapmıştır. Yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan İstanbul, bugün modern, dinamik, güçlü Türkiye'nin vitrini, dünyaya açılan penceresidir. İstanbul'u tarihsel konumuna uygun olarak geleceğe güçlü biçimde taşımak hepimizin sorumluluğudur. Bunu başarıyla yerine getireceğimizden şüphe duymuyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: