İstanbul Gençlik Federasyonu’ndan Gezi Parkı Açıklaması

Gezi Parkı eylemlerinde dış güçlerin etkisi ve kontrolü arttığı için eylemlerde bulunmayacaklarını belirten İstanbul Gençlik...

Gezi Parkı eylemlerinde dış güçlerin etkisi ve kontrolü arttığı için eylemlerde bulunmayacaklarını belirten İstanbul Gençlik Federasyonu Başkanı Alpay Gürel,“ Eylemde Taksim Meydanı’nın adı Tahrir Meydanı’yla özdeşleştirilmeye, tüm ülke “Türk Baharı” gibi lanse edilmeye çalışıldı” dedi.

İstanbul Gençlik Federasyonu Başkanı Alpay Gürel, Türkiye Gençlik Konfederasyonu’nun Gezi Parkı eylemlerinden niçin çekildiklerini açıkladı. Başkan Alpay Gürel, Taksim'deki Gezi Parkı eylemlerinin, ilk günlerinde gayet masumane bir çevre eylemi olduğunu, daha sonra ise farklı gruplar tarafından yönlendirildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Taksim’de ki gençlerimizin çevre duyarlılıklarına kayıtsız kalmadıklarını bu yüzden de onlara destek verdiklerini söyleyen Gürel, “Önceleri gençlerimizi Gezi Parkı eylemlerini demokratik hak kullanımı çerçevesinde, kamu düzenine saygılı bir şekilde destekledik. Eylem boyunca sloganlarımız “Gezi Parkı, park olarak kalsın Gezi Parkı’na AVM’ye hayır!” şeklindeydi. Ancak polisimizin orantısız güç kullanımı ile başlayan ve olayların hızla büyüyerek kontrolden çıktığı bir ortama sürüklendik” dedi.

"TÜM GELİŞMELER BİZİ KAYGILANDIRDI"

“Zamanla aramıza başka guruplarda farklı sloganlarla katılmaya başladı” diyen Alpay Gürel, olaylarla ilgili şunları söyledi:

“Bir süre sonra Taksim Meydanı ve İstanbul genelindeki tüm eylemler, kontrol edilemez hale gelmiştir. Her geçen gün farklı guruplar çevre eylemine dâhil olmaya başladı. Ancak eylemler büyüdükçe atılan sloganlarda değişti. Taksim meydanının adı Tahrir Meydanı’yla özdeşleştirilmeye, tüm ülke “Türk Baharı” gibi lanse edilmeye çalışıldı. Çevre sloganlarının yerini “Hükümet istifa, faşizme hayır” sloganları aldı. Çevre duyarlılığı gösteren gurupların eylemleri zamanla dışarıdan gelen farklı gurupların yükselen sesi altında duyulmaz oldu. Kitleleri dışarıdan gelen bu guruplar sevk ve idare etmeye başladı. Bununla birlikte barikatlar kuruldu, kamu düzenini bozmaya yönelik girişimler gerçekleştirildi. Tüm bu gelişmeler bizi kaygılandırdı. Hükümetimizle yapılan temaslar neticesinde hükümetimiz gençliğin sesine kulak ve taleplerimizi dinledi.”

Reklam
Reklam

Alpay Gürel, bu tür gelişmelere rağmen kendi dışlarındaki gurupların 15 Haziran 2013 tarihinde Taksim Platformu adı altında açıklamalar yaparak süresi ve amacı belli olmayan eylemlerine devam etme kararı aldıklarını söyledi.

Söz konusu bu platformun hedefleri, yöneticileri ve kimlerden müteşekkil oldukları belli olmadığını ifade eden Başkan Gürel, “Bu yüzden de elbette bizim bu karara uymamız beklenemezdi. Bu nedenle 15 Haziran 2013 tarihinde konu Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu’na acil olarak aktarıldı. Bunun üzerine de Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu başkanlığında Gezi Parkı eylemleri gündemiyle acil olarak toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda ülkemizdeki son gelişmelere yönelik değerlendirmeler ve Gezi Parkı’ndaki gelişmeler Genel Başkan Ferudun Cevahiroğlu’na bildirildi. Yapılan istişare toplantısı sonunda genel başkan Feridun Cevahiroğlu, Gençlik Konfederasyonu’nun tüm teşkilatlarının eylemlerden çekilmesi talimatını verdi. Gençliğimiz ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan bir oyuna alet edilmeyecektir” diye kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: