İstanbul hazırlıksız yakalandı

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı şiddetini arttırıyor. Yağışın İstanbul'da salı ve çarşamba günlerinde etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da kar yağışının öğleden sonra etkisini arttırması beklendiği için okullar tatil edilmedi. Ancak kar yağışı beklenenden erken başladı. Sabah saatlerinde etikili olmaya başlayan kar yağışı sebebiyle İstanbullular perişan oldu. Okulların tatil edilmemesi sebebiyle servislerin de trafiğe çıkması, İstanbul trafiğini içinden çıkılmaz hale getirdi.

Reklam
Reklam

İstanbul'un birçok yerinde, hazırlıksız sürücüler nedeniyle trafik kazası meydana geldi. Kazalar sebebiyle İstanbullular işyerlerine ulaşmakta güçlük çekti.

BEYKOZ'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Valinin bu açıklamasının ardından başmlayan yoğun kar yağışı sebebiyle Beykoz'da okullar 1 gün süreyle tatil edildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, köy yollarındaki ulaşım sorunu nedeniyle tatil kararının alındığını açıkladı.

"DOĞALGAZDA HİÇBİR PROBLEM YOK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş doğalgaz dağıtımında hiçbir problem olmadığını da vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ana yollar dışında, hastane, okul, büyük alışveriş merkezlerinin önleri, kaldırımlar ve otobüs duraklarında kar birikimine engel olacak.

Afet Koordinasyon Merkezi, sürücülerden, karla mücadelede büyük önem taşıyan emniyet şeritlerinin gereksiz kullanılmamasını istedi.

3 BİN PERSONEL GÖREV YAPACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da kısa bir süre önce başarıyla atlattıkları olumsuz hava şartları gibi, bu olumsuz hava şartlarından da başarıyla çıkacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Topbaş, bu akşamdan başlayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden 3 bin personelin, 681 araçla 24 saat esasına göre çalışmaya başladığını açıkladı.

Donma riskine karşı evsizlerin de sokaklardan toplanacağını anlatan Topbaş, "halkımız için görev başında olacağız. Halkımızdan da ricamız, uyarılarımıza uysunlar. Olumsuz hava şartları gidinceye kadar mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Özel araçlarıyla çıkarlarsa da mutlaka yanlarında zincir bulundursunlar " şeklinde konuştu.

İSTANBUL VALİLİĞİ İL AFET YÖNETİM MERKEZİ UYARDI

İstanbul Valiliği İl Afet Yönetim merkezinden gelen açıklamada, yağışların 06 Şubat Pazartesi günü etkili sağanak yağmur, öğle saatlerinde karla karışık yağmur, akşam saatlerinde ise kar şekline dönüşeceği konusunda duyuru yapıldı.

Duyuruda Pazartesi öğle saatlerinden itibaren kuvvetli poyrazın etkisi ile hava sıcaklığının 68 derece azalacağı İstanbul'da, kar yağışının akşam saatlerinden sonra etkisini arttırarak Salı günü akşam saatlerine kadar etkili olacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Merkezden yapılan açıklamada vatandaşlara kar yağışının etkilerine karşı çeşitli uyarılarda bulunuldu.

Kar yağışının etkili olduğu gün ve saatlerde;
-Zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıktıkları takdirde kar lastiği takmaları ve araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları.
-Kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları,
-Emniyet şeritlerini kullanmamaları,
-Vatandaşlarımızın resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri

İhtiyaç duyduğu durumlarda aranabilecek telefon numaraları;

- Elektrik kesintisi ve arızları için 186
- Su kesintisi ve arızları için 185
- Doğalgaz arızaları için 187
- İlk Yardım ve Sağlık Hizmetleri için 112
- İtfaiye hizmetleri için 110
- Emniyet, Asayiş ve Trafik Hizmetleri için
- Polis 155
- Jandarma 156
- Karayolu Hizmetleri için 159
- İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 0(212) 297 39 26, 0(212) 534 86 72, 0(216) 572 61 58
- Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi 0(212)321 17 39
- İstanbul Valiliği İl Afet Yönetim (İl Kriz) Merkezi 0(212) 455 56 00

Reklam
Reklam