İstanbul-Mardin direkt seferleri başlıyor

MARDİN (İHA) - Fly Air'in, 20 Eylül 2005 tarihinden itibaren İstanbul'dan Mardin'e direkt havayolu taşımacılığına başlayacağı bildirildi.

Mardin Valisi Temel Koçaklar'ı ziyaret eden Fly Air Hava Yolu Genel Koaridanatörü Kaya Nomaler, İstanbul'dan Mardin'e ilk direkt uçuşu yapmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi. İlk kez kendi firmaları tarafından Mardin'den İstanbul'a ve İstanbul'dan Mardin'e uçuş yapacaklarını söyleyen Nomaler, "Mardin gibi dünyada yıldızı parlamaya başlayan ve dünya kenti olmaya aday bir şehre ilk kez İstanbul'dan direkt uçuş yapmak bize nasip oldu. Buradaki turizm potansiyelini çok iyi biliyoruz. Mardin'e olan ilgimiz sadece turizm açısından değil, medeniyetlerin beşiği konumundaki kente olan vefa borcumuzu ödemek. 20 Eylülde yapılacak ilk uçuşumuzu törenle gerçekleştireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Temel Koçaklar ise Fly Air'in yapacağı ilk uçuş sebebiyle Mardin Havaalanı'ndaki bütün ek düzenlemelerin yapıldığını ve ilk uçağın davul zurna eşliğinde halaylarla karşılanacağını söyledi.

20 Eylül 2005 tarihinde saat 13.30'da İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan kalkacak ilk uçak, Mardin'e saat 14.00'te inecek. İstanbul'dan Mardin'e direkt uçuş düzenleyecek ilk havayolu şirketi olan Fly Air'in İstanbul-Mardin karşılıklı seferleri, salı, cuma ve pazar günlerinde 99 YTL'den başlayan fiyatlarla yapılacak. İstanbul-Adana karşılıklı uçuşlarının sefer sayısını da arttıran Fly Air, bundan böyle Adana'ya 55 YTL'den başlayan fiyatlarla her gün uçuş düzenleyecek.

Ayrıca, her gün gerçekleştirdiği İstanbul-Trabzon karşılıklı seferlerini pazartesi, çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri 2'ye çıkaran Fly Air'in, Trabzon'a Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan karşılıklı seferleri de 19 Eylül'den itibaren gerçekleştireceği bildirildi.