İstanbul Merkezli Operasyon

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, 78 sivil toplum kuruluşu tarafından İstanbul merkezli operasyonlara  tepki amacıyla "Küresel Operasyona Karşı Kardeşlik Yürüyüşü" düzenleyecek.

Kocaeli'de, 78 sivil toplum kuruluşu tarafından İstanbul merkezli operasyonlara tepki amacıyla "Küresel Operasyona Karşı Kardeşlik Yürüyüşü" düzenleyecek. İzmit'te 11 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek yürüyüşe ilişkin basın toplantısı düzenleyen Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, kim olursa olsun yolsuzluğa bulaştığı takdirde hak ettiği cezayı alması gerektiğini söyledi. Yolsuzluk suçlaması bulunan kişiler için de suçları ispat olana kadar "masumiyet karinesi"nin unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Keleşoğlu, "Ancak yolsuzluk ve haksızlık yaptığı iddia edilenler, aylarca hatta yıllarca takip edilmelerine rağmen engellenmeyerek, devlet içinde oluşturulan ve kime, neye hizmet ettiği anlaşılmaz paralel yapılarca, 'eğer bizim dediklerimiz, isteklerimiz olmazsa kirli çamaşırlarınızı dökeriz' derecesine şantaj malzemesi olarak kullanılması, bizler tarafından asla hoş görülmemektedir" şeklinde konuştu. Keleşoğlu, Türkiye'de "küresel bir operasyon" yapıldığını savunarak, paralel yapılanma içerisinde olduğu iddia edilen kişilerin de hak ettiği cezayı almasını istediklerini belirtti. Türkiye'nin son yıllarda her alanda önemli yükseliş gösterdiğini vurgulayan Keleşoğlu, "Milli geliri artmış, kendine yeten, saygın ve dünyada söz sahibi, kalkınmış bir Türkiye istemeyenler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemizin darbelerle vesayetler ve 'doldur-boşalt iktidarlar'la millete rağmen yönetilmesini istiyorlar. Milletin birliğine, dirliğine kastedenlerin oyunu bozmak, irademize sahip çıktığımızı göstermek ve milli irademizi yedirmemek için yürüyüşümüze tüm halkımızı davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: