İstanbul Merkezli Operasyon

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 57 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Hatay Milli İrade Platformu", İstanbul merkezli operasyonu protesto etti.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 57 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Hatay Milli İrade Platformu", İstanbul merkezli operasyonu protesto etti. İskenderun Boyacılar Çarşısı'nda toplanan platform adına açıklama yapan Muzaffer Şafak, uzun yıllardır bu topraklarda Anadolu insanın tüm fitne odaklarına karşı mücadele ettiğini belirtti. Bu ülkede yolsuzluk ve yetim hakkı yemenin her zaman nefrete sebep olduğunu ifade eden Şafak, şöyle devam etti: "17 Aralık soruşturmasını, hedef alınan çevreler, yapılış şekli, zamanlaması, sonuçları ve küresel güçlerin verdiği tepkiler göz önüne alındığında sadece bir yolsuzluk operasyonu olarak görmek ve bu şekilde dillendirip propagandasını yapmak en basit ifade ile saflıktır. Operasyon sürecinde dış basının da desteğiyle Türkiye Devleti hem resmi hem de sivil kurumlarıyla dünya kamoyunda itibarsızlaştırılmak istenmiş, bariz usulsüzlükler, hak ve hukuk ihlalleri yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Milletin iradesini hedef alan tüm vesayetçi yapılara karşıyız. Kesinlikle acele hükümler vermeyeceğiz. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun toplumun hiçbir kesimini ayırt etmeyeceğiz. Bu toplumlarda küresel güçlerin oyunlarından uzak durmak şartıyla biz bize konuşup da çözemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur. " Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: