İstanbul Milletvekili'nden Adıyaman İçin Soru Önergesi

CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun Adıyaman için soru önergesi verdiğini...

CHP Adıyaman İl Başkanı Bilal Doğan, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun Adıyaman için soru önergesi verdiğini söyledi

CHP İl Başkanı Bilal Doğan, Partisinin İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplandırması için soru önergesi verdiğini kaydetti.

Bilal Doğan önergede şu soruların sorulduğunu söyledi:

“Adıyaman ili için 2003-2013 yılları arasında yatırım amacıyla yıllar itibariyle ayrılan kaynak, bütçe türleri itibariyle ne kadardır? Bu yatırımlardan hangileri gerçekleştirilmiştir? Gerçekleştirilemeyenlerin gerçekleştirilmeme gerekçeleri nelerdir?

Reklam
Reklam

Adıyaman ilinde 2003’ten bugüne kadar yıllar itibariyle kaç ilk ve ortaöğretim kurumu hizmete açılmıştır?

Bu okullarda kaç öğrenci öğrenim görmekte, kaç öğretmen görev yapmaktadır? Bugün itibariyle kaç adet boş öğretmen kadrosu bulunmaktadır?

Bu okulların derslik ve öğrenci kapasiteleri nedir?

Adıyaman ilinde bugün itibariyle kaç devlet hastanesi hizmet vermektedir? Bunların yatak kapasitesi nedir?

2003-2012 arasında kaç hastane, kaç sağlık ocağı hizmete girmiştir?

İl genelinde kaç uzman doktor görev yapmaktadır?

İl genelinde 2003’ten bugüne kadar ayaktan tedavi ve yatarak tedavi gören hasta sayısı yıllar itibariyle ne olmuştur?

Adıyaman ilinde 2003-2012 yılları arasında istihdam ve kayıtlı işsiz sayısı yılları itibariyle ne olmuştur? Bu sayı bugün itibariyle nedir?

Adıyaman il genelinde 2003-2012 yılları arasında kaç kişi işsizlik sigortası ödeneği için başvurmuş, kaç kişi ödemeye hak kazanmıştır? Yıllar itibariye verilebilir mi?

Adıyaman ilinde bugün itibariyle işsizlik sigortası ödemesine hak kazanan kişi sayısı nedir?

Reklam
Reklam

2013 yılında Adıyaman ilinde kaç kişiye, ne kadar işsizlik sigortası ödemesi yapılmıştır?

Adıyaman ilinde 2013 yılında kaç kilometre yol inşaatı planlanmıştır? Bunların tamamlanma oranları bugün itibariyle nedir?

Adıyaman ilinde 2013 yılında kapanan ve açılan işyeri sayısı nedir?

Adıyaman ilinde vergi daireleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun borç bildiriminde bulunduğu esnaf, sanatkar, tüccar, serbest meslek mensubu sayısı bugün itibariyle nedir? Bu dönemde kaç mükellef hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu veya vergi daireleri tarafından haciz uygulamasına gidilmiştir?

Adıyaman ilinde 2013 yılında bankalarca ticari kredi, tüketici kredisi, taşıt kredisi veya konut kredisi nedeniyle kaç kişiye haciz bildiriminde bulunulmuştur?

Adıyaman ilinde 2003 yılından beri ilçeler ve yıllar bazında yeşil kartlı vatandaş sayısı nedir?

Adıyaman ilinde 2003 yılından beri ilçeler ve yıllar bazında gerçekleştirilen KÖY-DES ve BEL-DES projelerinin adları ve bedelleri nelerdir?

Adıyaman iline gerçekleştirdiğimiz ziyaret sırasında Adıyamanlı çiftçiler tütünlerine el konulduğundan şikâyet ettiler. Çiftçilerin tütününe hangi makamlar, hangi kanuni gerekçeyle el koymaktadır? Bununla ilgili Cumhuriyet Savcılılığı'nca yürütülen bir soruşturma var mıdır? Adıyamanlı çiftçilerimizi çokuluslu sermayenin insafına terk etmeden tütününü değerinden satabileceği bir kanuni düzenleme ihtiyacı olduğuna inanıyor musunuz?”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz