İstanbul polisinden amansız takip

İSTANBUL (İHA) - İstanbul polisi sabah saatlerinde şüpheli bir minibüsü takibe aldı. Sabah hava aydınlanıncaya kadar devam eden takipte, polisten kaçan bir minibüs, altındaki deponun delinmesi üzerine saatlerce yollara dökülen mazotun takip edilmesi sonucu yakalandı. İlçe ilçe ekipleri dolaştıran minibüsün altından ise kaçak mazot çıktı.

Gaziosmanpaşa'da polisin "dur" ihtarına uymayan 34 POA 23 plakalı minibüs, ekiplerden kaçarken altında bulunan deposu delindi. Yola akmaya başlayan mazot polisin takibini kolaylaştırdı, ancak yolların kaygan olması nedeni ile minibüse bir türlü yaklaşılamadı. Kovalamaca uzadıkça minibüsün ardındanki polis otosu kuyruğu da uzadı. Gaziosmanpaşa'dan Küçükköy'e, daha sonra Bayrampaşa'ya, ardından Güngören ve Bağcılar'ın ara sokaklarına varıncaya kadar dolaşan minibüs, bazen normal yolda, bazen de ters yolda ekipleri çileden çıkardı. Sabah saat 04.30'da başlayan kovalamaca saat 05.40 sıralarında Bağcılar'da bir sitenin içerisinde sona erdi. Kaçacak yer bulamayan Metin Kartal isimli şahıs, kıskıvrak yakalanarak ekip otosuna bindirildi.

Reklam
Reklam

"Polisten neden kaçtınız" şeklindeki soruya "Korktum. Onun için kaçtım" şeklinde yanıt veren Metin Kartal, karakola götürülerek, gözaltına alındı. Minibüsü Gaziosmanpaşa'dan itibaren takip eden Gaziosmanpaşa polis ekipleri ise olay yerinde minibüs üzerinde yaptıkları araştırmada minibüsün altına yerleştirilmiş özel bir depo buldu. Kaçak yakıt için bulunan depodan olay yerinde de hala mazotun akmaya devam ettiği görüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.