İstanbul polisinden seçim güvenliği toplantısı

Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde siyasi partiler son hazırlıklarını tamamlarken seçim güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar da...

Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde siyasi partiler son hazırlıklarını tamamlarken seçim güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar da ilgili güvenlik birimleri tarafından son aşamaya getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de seçime ilişkin güvenlik önlemlerini ve olağan dışı durumlarda izlenecek yol haritasını belirlemek üzere bir ekip oluşturdu.
İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülecek güvenlik önlemleri kapsamında Güvenlik Şube’den Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok başkanlığında yapılan toplantıda alınacak tedbirler masaya yatırıldı. İlgili birim amirleri ve seçim güvenliğine ilişkin uzmanların katılımıyla yapılan toplantıda seçim öncesinde, sırasında ve sonrasında alınacak güvenlik önlemleri tartışıldı.
Toplantıda, sandıkların güvenliği, sandık başında müdahale ve ihtira riayetsizlik, seçmen olmayanların oy kullanması, içki yasağı, oy vermeye etki edecek suçlar ve silah taşınması gibi birçok başlık altında alınacak önlemler konuşuldu.
Seçim güvenliğinin sağlanmasına ilişkin İstanbul’daki ilgili birim sorumluları ve Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun da katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz