İstanbul Ticaret Borsası'ndan Rize Ticaret Borsası'na Ziyaret

İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı İslam Ali Kopuz'un, Rize Ticaret Borsası'nı (RTB) ziyaret ettiği bildirildi.

İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı İslam Ali Kopuz'un, Rize Ticaret Borsası'nı (RTB) ziyaret ettiği bildirildi.

Rize Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kopuz'un beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle, RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, Meclis Başkanı Resul Okumuş ve yöneticilerle görüşerek, ortak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduğu ifade edildi.

Rize'nin gelişimine katkı sağlayan projeler üretmek, birlik ve beraberlik içinde çalışmak amacıyla iki borsanın kardeş borsa olma kararı aldığı belirtilen açıklamada, Erdoğan'ın şu ifadelerine yer verildi:

Reklam
Reklam

"Ülkemizde bir kültür olan çayın hak ettiği değeri bulabilmesi için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda kardeş borsa olarak İstanbul Ticaret Borsası'ndan da yardımlarını bekliyoruz. Çay milli bir üründür. Türkiye'deki gıda borsaları milli ürüne gereken desteği sağlamalıdır."

Kopuz'un kendisinin de Rizeli olduğunu vurguladığı belirtilen açıklamada, şu açıklamalarına yer verildi:

"İlimize faydalı çalışmalarda seve seve Rize Ticaret Borsamızla birlikte çalışmayı isterim. Kardeş borsa olma yolunda ilk adımı bu ziyarette atmış olduk. Bundan sonraki çalışmalarımız için hayırlı olmasını dilerim. ÇAyın bölge için değerini ve sosyal önemini biliyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde bundan önce olduğu gibi gereken desteği vereceğiz."

Erdoğan ve Kopuz günün anısına birbirlerine plaket verdi.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: