İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Büyük Atılım

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ), İTO üyelerine yüzde 15 indirim yapacak. İTO üyesi her türdeki şirket...

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ), İTO üyelerine yüzde 15 indirim yapacak. İTO üyesi her türdeki şirket sahibinin, ortağının, eşinin, çocuklarının yararlanabileceği indirim 2012-2013 eğitim döneminde başlayacak.

İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, bu indirimi İTO'nun üyelerine vefa hizmetlerinden biri olarak değerlendirdi. Erken, İTO'nun, İTİCÜ'nün arkasındaki en büyük güç olduğuna dikkat çekerek "Üniversitemizin gelişmesine bu kadar katkısı olan İTO'nun, üyelerine bir jestidir bu indirim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Erken, şu açıklamaları yaptı: "İTO ile İTİCÜ, geçen hafta 7 maddelik bir protokole imza attı. İndirim konusu bu protokolün en göze çarpan maddelerinden birisi. Protokol ve indirim İTO üyeleri ile İTİCU arasındaki birlikteliği ve bütünlüğü daha da kuvvetlendirecek. 400 bin İTO üyesinin okulu olacağız. İmzaladığımız protokolle beraber İTO üyeleri artık üniversitelerini daha dikkatli inceleyecek, daha fazla sahip çıkacaklar okullarına. İş dünyası ile daha iç içe olacağız. Bir faaliyet belgesi ile başvurmasını isteyeceğiz İTO üyesinden. Faaliyet belgesini getiren kişi şirketin sahibi, ortağı olduğunu ya da onlardan birinin eşi, çocuğu olduğunu belgelediğinde yüzde 15 indirim yapacağız. İki burs ya da iki indirim aynı öğrencide çakışırsa, en yüksek olanı uygulayacağız. Burslar ve indirimlerle ilgili burs yönetmeliğimizde düzenlemeler yapıyoruz. İTİCÜ, en çok tercih edilen 5. vakıf üniversitesi olmasına karşın fiyatını mümkün olduğunda en düşük düzeyde tutuyoruz. Üniversitesinin yıllık eğitim ücreti 15 bin lira. Meslek yüksek okulunda da 9 bin lira".

Reklam
Reklam

HER MESLEK KOMİTESİNİN 1 ÖĞRETİM ÜYESİ OLACAK

Erken, "Üniversite İş Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi, üniversite bünyesinde yer alacak ve İTO'dan destek alarak çalışacak. Hem İTİCÜ hem İTO nezdinde bir yapılanma oluşturacağız. Üniversitemizin bütün hocaları İTO ile işbirliği içinde olacaklar. Komiteler de o hocalar üzerinden İTİCÜ ile irtibata geçecekler. Komiteler toplantılara hocalarımızı davet edecekler. İş dünyasından gelen talep akademik bir dile çevrilecek.

Üniversitemizin de iş dünyasından staj, iş, işyerinde ders gibi bazı istekleri olacak. Bu merkez, iş dünyası ile üniversite arasındaki projelerin tasarım safhasından gerçek hale geçmesini sağlayacak.

İş dünyası ile üniversite birlikteliği öğrencilerimizin staj imkanlarını da artıracak. Stajyer çocuklarımız esasında reel sektörün kendisi için de yetiştirdiği elemanlardır. Kendi sektörümüzde, iş alemimizde daha sonra beraber çalışacağımız gencimizi üniversite ile birlikte eğitiyoruz staj esnasında. Bu gerçeğin iş dünyası tarafından daha sağlıklı algılanmasını ve benimsenmesini sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

İTİCÜ, Türkiye'de ilk kez Uygulamalı Bilimler Fakültesi'ni kurdu. Basım Yayın Üretim Teknolojileri Bölümü, Uluslararası Lojistik Bölümü, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü adı altında üç bölüm bu yıl faaliyete geçiyor. Öğrencilerin hem teorik eğitim hem de ilgili meslek dalında pratik eğitim alacakları bölüm işyerinde uygulamalı eğitimin avantajını yaşatacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: