İşte huzurlarınızda, aralarında uçak mühendisleri ve tasarımcıların olduğu uzman jüri tarafından değerlendirilip seçilen ve 4. Red bull Uçuş Günü’nde yer alacak takımlar:
Kim demiş spagetti uçmaz diye. Zira kendisi tabakta durduğu gibi durmaz. Uzun çubuklardan yapılan kanatlar, bakalım pilotlarını kaç metre taşıyacak.
Korkmayın korkmayın. Asıl evi olan sulardan önce göklerin tadına bakmaya çalışacak. Suyla buluşma anı, eski Türk filmlerine nazire yapacak.
Podyumda bir anne olur mu bilemeyiz ama bir annenin ruhu tabii ki olacak. Evde tam hedefe uçan anne terliği, Caddebostan’da yine tam isabete ulaşmak için uçacak.
Tavuk dediğin uçmaz. Takımın adı da uçmaz. Ama kim bilir, belki el yapımı uçuş araçları uçar. Beklemeye değmez mi?
Malum kartallar yüksek uçar. İsim iddialı ama tasarım uçmaya elverişli mi? Takdir jürinin.
Ne de olsa 6 yıl oldu. Red Bull Uçuş Günü’nün İstanbul’la buluşması için ilk randevu günü heyecanı var. Bu heyecan ayaklarımızı yerden kesebilecek mi?
Hepsi okumuş çocuklar. Ama hep Bilim Kurgu dünyasındalar. Hayaller, bilim, kurgu iyi de teknikten de ödün vermemek gerek.
Türkiye’nin en büyük Uçuş Günü’nde Vecihi Hürkuş’u anmamak olmadı. Hele bir de uçarsa tadından yenmez, değil mi?
Red Bull’un PAC-MAN kutusu varsa, Uçuş Günü’nün de PACMAZ’ı var. Bakalım PAC-MAN’in oyun tarihine bıraktığı izi onlar Red Bull Uçuş Günü’ne bırakabilecek mi?
Ejderhalar da uçar durmaz yerinde… En azından takımımızın iddiası bu. Viking tutkunları bakalım el yapımı ejderhalarıyla kaç metreyi görecekler.
Müzik dünyasının MFÖ’sü varsa, mühendislerin de YTU’su var. Ama artık sadece mühendislerin değil, Caddebostan’daki atlayış sonrasında serin suların da YTU’ları olacaklar.
Ah baklava ah. Kimisinin aklında kimisinin karnında. Kimisinin de el yapımı uçuş aracında. Tadın gibi metrelerinde şahane olsun.
Red Bull Uçuş Günü’nün gediklileri onlar. İki kez atladılar doymadılar. Bir üçüncüsü için dönme dolaplarıyla geliyorlar.
Üzerinde güneş batmayan hat duraklarına yenisini ekleyebilecek mi? 500T’nin durak sayısını kimse bilmiyorsa uçan halinin erişeceği mesafeyi kim bilebilir ki?
Geleceğe mi dönseler, Caddebostan’dan dünya turuna mı uçsalar? Arabaları ve planörleriyle ne yapacaklarını merak etmemek mümkün değil.
Kış değil de uçan ejderhaların yenisi geliyor. Bu kez taht için değil, pilotluk eğitimi için, hadi olmadı dünya turu için savaşlar(!) başlıyor.
Ankara’nın en güzel kısmı, İstanbul’a uçmaya gelmesidir. Avatar’ın en güzel kısmı ise hep uçabilmesidir. Gerçekten öyle mi göreceğiz.
Taaaaa, Isengard’lardan buralara kadar herhalde boşuna gelmemişlerdir. Gandalf engellemeden bu kez hedefe ulaşabilir mi dersiniz?
Ustam seslendi uzaktan, tak dedi kanatları. Yok yok. Bir İngiliz anahtarı ve bir tornavida ile metreleri geçebilir misiniz?
Sonunda atasözümüzün gerçekte neden esinlendiğini anlatan bir takımımız var. Sıçan, farenin büyüğüdür. Bakalım azmi betonu delmese de metreleri geride bıraktırabilecek mi?
Bakmayın adına. Sadece sahnede efe oynayacaklar. Uçuş araçlarında Ege esintisi değil de rekor kırma arzusunun tatlı rüzgarı var.
Hayri Pıtır’ın çocukları geliyor. Sihri Hayri’den, uçmayı Anka Kuşu’ndan öğrenmişler. Bakalım yeterinde öğrenmişler mi?
İsimden tasarımı anlaşılmayan takımlarımızdan biri Makto Team. Sanırız amaçları Red Bull Uçuş Günü’nü içeriden fethetmek. Yoksa Truva atı fikri nasıl ortaya çıkar ki?
Red Bull Uçuş Günü’nün sırrına vakıf olmuşlar, isimlerinden belli. Amaç eğlenmek, olur da uçarsa ne mutlu. Onlar bir sandala atlayacaklar. Uçarsa bizimdir, uçmazsa serin suların.
Üçüncü nesil kahvecilerin zamanında Caddebostan’da uçarken bir kahve keyfi de yaşamayalım mı? En kötü fincan çok sıcak deriz, serin sulara koyarız.
Sahne hazır mı? Ya eller? 2019 model uçan radyomuz da hazırsa, hey DJ, çal bakalım oradan uçmalı konmalı bir şarkı.
Uçuş Günü’nün ikinci kartalı onlar olacak. Beşiktaşlı algısını ve siyah kartallarını arkalarına alıp rakiplerinden sıyrılmaya çalışacaklar.
Duyduk ki Hayao Miyazaki de Caddebostan’a geliyormuş. Bakalım film dünyasından çıkıp, gerçek hayatta kaç metre gidebilecekler?
‘Komutan Logar, bir cisim yaklaşıyor.’ Gora filminde o cisim çok ama çok uzun süre uçmayı başarmıştı. Bakalım bu planörün havadaki ömrü ne kadar olacak?
Oooohhhh, şöyle bir Caddebostan’a karşı yatağımda uzanayım demeye geliyorlarmış. Aman rüyalarda olduğu gibi hemen düşmesinler de.
Kim demiş efendim penguenler uçmaz diye. En fazla yeterli şans verilmemiştir kendilerine. Bakın şimdi yaz oradan bir uçağın üstüne penguen. Bak bakalım uçuyor mu?
Neticede Batman’le büyüdük. Uçamıyor, doğa üstü bir gücü yok diye çok üzüldük. En sonunda bizimle aynı düşünen bir takım var. Yaşasın. Bakalım uçma gücü Yarasa Adam’ın olacak mı?
Derinden bir Aleyna Tilki sesi sizin de kulağınıza gelmedi mi? Kağıt kesiğinden daha çok acıtır, uçamayan bir uçuş aracının görüntüsü. Bari uçsun da etraf eğlence dolsun.
Acaba bir motosiklete yarasadan kanatlar yapsak ne kadar uçarız diye düşünen 4 arkadaş, soruların cevabını hepimizin gözü önünde 30 Haziran’da alacak.
Bize akşam tırnak kesilmez uğursuzluktur dendi. Tırnak keserken uçulmaz denmedi. Bakalım gerçekten tırnak keserken uçulabiliyor muymuş?
Bu minibüste Breaking Bad tarzı bir üretim bulamazsınız. Bulacağınız şey, birinci olmak isteyen bir takımın elemanları olur. Ama uçabilirler mi? Kim bilir.
Çakaldan kaçabilirsin ama acaba Caddebostan’da uçabilir misin? Road Runner’in hızı malum peki ya uçma yetisi? Test 30 Haziran’da Caddebostan’da.
İsminden de anlayacağınız gibi, uçan bir şey yapacakmış bu arkadaşlar. Uçak gibi de planör gibi de. Bakalım metreler onları haklı çıkartacak mı?
Anladık ki 4. Red Bull Uçuş Günü’nün simgesi yarasa. Kullanmayan -1 puanla başlıyor. Şaka şaka. Tüm yarasalar yarışsın iyi olan kazansın.
İtalya’dan misafirimiz var. Buyurun buyurun. Bir planöre yüklenen umutlar Çizme’yi aşabilecek mi? Mesafeler uzayabilecek mi?
.