İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri İzmir'den fazla denetlenmiş

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerine yönelik denetimlerin, İzmir'den daha fazla olduğu belgelendi. CHP Genel Başkan...

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerine yönelik denetimlerin, İzmir'den daha fazla olduğu belgelendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik örgütlü suç operasyonu düzenlenmesine tepki amacıyla AK Partili belediyelerdeki durumu sorması üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara ve İzmir’de son yedi yılda yürütülen soruşturmaları rakamlarla açıkladı.
2004-2011 Ekim ayları itibariyle yapılan karşılaştırmaya göre devam eden denetimler itibariyle İstanbul 56, Ankara 48, İzmir 42 soruşturma geçirmiş. Bunlardan onay verilerek yargıya intikal edenler İstanbul'da 26, Ankara'da 22, İzmir'de 17 dosya. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, "Haftada iki defa mahkeme gidiyoruz." demesinden sonra açıklanan rakamlarda, son yedi yılda İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturmalardan altısının Ankara’da, birinin İstanbul’da ve üçünün İzmir’de adli makamlara taşındığı ortaya çıktı. 4483 sayılı kanuna göre araştırma ve ön incelemesi devam eden dosyaların dağılımında ise İzmir, Ankara ve İstanbul'dan iki kat fazla. Devam eden 28 soruşturmanın yedisi Ankara, yedisi İstanbul ve 14'ü İzmir'de.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sadece CHP'li belediyelere operasyon düzenleniyor iddiasına karşılık yaptığı açıklamada, "Normal soruşturma her belediyede var, sadece İzmir’e özgü değil. Bu tür yorumlar yanlış ve maksatlı." demişti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçen hafta düzenlenen ikinci dalga operasyonda 44 kişi gözaltına alınmış, 11 'i tutuklanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz