İstanbul Ve Bursa'da Bisiklet Sürücülerinin Trafik Kazalarında Ölmesi

Yalova'da bir grup bisikletli, geçen hafta İstanbul ve Bursa'da bisiklet sürücülerinin öldüğü trafik kazalarına dikkati çekmek için eylem yaptı.

Yalova'da bir grup bisikletli, geçen hafta İstanbul ve Bursa'da bisiklet sürücülerinin öldüğü trafik kazalarına dikkati çekmek için eylem yaptı. Bursa İznik ve İstanbul Maltepe'de yaşanan iki kazada, İstanbul'da Zihni Şahin, Bursa'da Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğrencisi Tolga Beyenir hayatını kaybetmişti. Yalova Perşembe Akşamı Bisikletçileri Derneğinin organize ettiği anma sürüşüne, Yalova'daki çeşitli bisiklet grupları da katıldı. Dernek Başkanı Özlem Akyüz Bayrı, etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, toplanmalarının nedeninin, son günlerde sürücü hataları nedeniyle bisiklet kullanıcılarının hayatlarını kaybetmeleri olduğunu söyledi. Diğer araç sürücülerin, pek çok bisiklet sürücüsünü sıkıştırdığı ve onları dikkate almadığını ileri süren Bayrı, şöyle konuştu: "Kural tanımayan araç sürücüleri once Bursa'da ardından İstanbul'da bisiklete gönül vermiş iki arkadaşımızı elimizden aldı. Hayatının baharında üniversite öğrencisi Tolga Beyenir ile Zihni Şahin'e veda ettik. Araba yollarını işgal eden iki tekerlekli araçların sürücüleri değiliz. Yollar araçların olduğu kadar bisikletlerindir de. Tolga ve Zihn'yi trafik canavarına kurban verdik, bundan sonra artık bu ölümler dursun diyoruz. Sürücülerden istediğimiz şey, bizleri dikkate alın, kendi yolunda giden bisikletlileri hiçe sayarak çarpıp yok yere öldürmeyin. Tüm duyarlı araç kullanıcılarından isteğimiz budur." Daha sonra, Perşembe Akşamı Bisikletçileri Grubu, Özden Mahallesi güzergahından Kadıköy'e kadar pedal çevirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: