İstanbul Ve Edirne’de Uyuşturucu Operasyonu

İran’dan getirdikleri eroini Bulgaristan üzerinden yurt dışına çıkarmaya hazırlanan bir şebekeye yönelik İstanbul ve Edirne’de...

İran’dan getirdikleri eroini Bulgaristan üzerinden yurt dışına çıkarmaya hazırlanan bir şebekeye yönelik İstanbul ve Edirne’de operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 kilo 700 gram eroin maddesi ele geçirilirken, 6 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu madde ticareti yapan bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan 6 aylık teknik ve fiziki takibat sonucunda 4 Temmuz 2012 tarihinde Edirne’de şebeke üyelerinin yakalanması için düğmeye basıldı. Operasyonda 40 paket halinde daralı ağırlığı 20 kilo 700 gram eroin maddesi, 1 adet sahte sürücü belgesi ele geçirilirken, zanlıların eroini teslim ederken dikkat çekmemek için bir markete girip burada alışveriş yapıp sırt çantasıyla eşyaları otomobile taşıma süsü verdikleri ortaya çıktı. Bu yükleme esnasında operasyon için düğmeye basan Narkotik polisi, R.A., L.A. ve N.Y.’yi otomobilde, İstanbul’da ise şebekenin diğer üyeleri M.S.R., A.D. ve M.S.’yi evlerinde gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, terör örgütü PKK ile ilişkisinden sabıkalı olan A.D.’nin yanına M.S’yi de alarak İran’dan getirilen eroini Edirne’ye götürdüğü ve Bulgaristan’dan gelen bir otomobille A.S.R. tarafından yurt dışına çıkarılacağı öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan 6 kişi dün adliyeye sevk edilirken, zanlılardan R.A., M.S.R. ve A.D.’nin tutuklandığı, diğer 3 kişinin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: