İstanbul Ve Kocaeli'de Kaçak Atık Dökenlere Operasyon

Kocaeli ve İstanbul'da kaçak hafriyat taşıdıkları ve döktükleri iddia edilen 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin,...

Kocaeli ve İstanbul'da kaçak hafriyat taşıdıkları ve döktükleri iddia edilen 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, bugüne kadar 10 milyon dolar haksız kazanç sağladığı ileri sürüldü.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbari çalışma sonucu harekete geçti. Ekipler; çöp, moloz, hurda, inşaat, sanayi ve fabrika atıkları ve toprak gibi malzemeleri, İstanbul'un Kurtköy, Pendik ve Tuzla ilçeleri ile Kocaeli'nin Gebze Çayırovası ilçelerindeki boş arazi, şahıs arazisi, dere yatakları, göl kenarı, okul bahçesi, yol ve ormanlık alanlara kaçak olarak döktükleri ileri sürülen şüphelileri takibe aldı.

Reklam
Reklam

Ekipler; 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, Gebze ve İstanbul'da 12 adrese eş zamanlık baskın düzenledi. Baskınlarda, 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 11 cep telefonu, 2 sim kartı, 2 adet 9 mm fişek, 1 adet irsaliye koçanı, 10 adet senet, 30 adet fatura, 30 adet trafik ceza tutanağı, 129 adet kantar fişi, 20 adet vergi beyanname belgesi ele geçirildi. Şüphelilerin, bugüne kadar 10 milyon dolar haksız kazanç elde ettiği ileri sürüldü. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: