İstanbul ve Koceeli'nde büyük operasyon

İSTANBUL - İstanbul ve Kocaeli'de "Serhat" ve "Malabadi" adı verilen operasyonlar sonucu, 50.5 kilogram eroin ile 104 bin adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap ele geçirildi.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir ihbar doğrultusunda uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılarına yönelik başlatılan çalışma kapsamında Fatih'te bir otomobil durduruldu.

Bu otomobilde yapılan aramada, çanta içerisinde 10 kilogram eroin ele geçirildi. Araçta bulunan 2 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren polis, "Serhat" adı altında sürdürdüğü çalışma sonunda, Büyükçekmece'de de başka bir otomobile yönelik operasyon düzenledi.

Reklam
Reklam

Araç sürücüsünü gözaltına alan polis, bagaj içerisine gizlenmiş 52 paket halinde 27 kilo 300 gram eroin daha ele geçirdi.

Şebeke elemanı olduğu ileri sürülen başka bir kişinin evinde yapılan aramada da, 530 gram eroin bulundu. Evde bulunan 1 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla bağlantı içerisinde oldukları ileri sürülen 8 kişi daha operasyon kapsamında yakalandı.

"Malabadi" adı altında gerçekleştirilen çalışmada da, yurtdışına giderken Küçükçekmece'de durdurulan bir araçta, 12 kilo 680 gram eroin ele geçirildi. Araçta bulunan 3 kişi de gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında aynı şebekenin yurtdışından uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap getireceğinin belirlenmesi üzerine Kocaeli'nin Körfez İlçesi ile İstanbul'un Fatih
Bu çalışmada da 9 kişiyi gözaltına alan polis, söz konusu kişilerin kaldıkları yerlerde ve üzerlerinde yaptığı aramalarda, 104 bin adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap ile 350 gram esrar, 10 gram eroin ve 5.5 gram kokain ele geçirdi.