İstanbul'a 3 milyon lale

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen "İstanbul'a 3 Milyon Lale" kampanyası, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından Taksim Meydanı'nda başlatıldı.

Kampanyanın başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Güler, bu programdan önce İstanbul'un aydınlatılması sorununu çözmek için Başkan Topbaş ile bir araya geldiklerini, İstanbul'u ve laleyi sevdiği için bu törene de katıldığını söyledi. Güler, "Artık İstanbul geceleri de çok aydınlık bir şehir olacak. İstanbul'un güzelliğini gece de yaşayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Böylece kentin emniyet sorununun da azalacağını, aydınlık bir ortamda kötülük olmayacağını ifade eden Güler, "İstanbul'un problemlerini çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. İstanbul'un emrindeyiz. Beni bakan olarak görmeyin, sizin hizmetçinizim" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Topbaş da İstanbul'un dünyada milyonlarca insanın takip ettiği, Formula 1 ve MotoGP gibi büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan bir dünya kenti olduğunu dile getirdi.

Avrupa'nın birçok ülkesinden büyük olan İstanbul'da her gün trafiğe 600 yeni araç çıktığını anlatan Topbaş, yılda 25 kavşak, 100 kilometre yol yapmaları gerektiğini kaydetti.

Lalenin İstanbul'un hayatının bir parçası olduğunu ve tekrar İstanbul'a dönmesi için çalıştıklarını belirten Topbaş, geçmişte batılıların "Osmanlı bir çiçek yetiştiriyor, ama yenmiyor" dediğini ve lalenin Osmanlı topraklarından çıkışının yasak olduğunu anlattı.

Lale dikim mevsiminin başladığını, 3 milyon lalenin 1 milyonunu vatandaşların evlerine ya da bahçelerine dikmelerini istediklerini anlatan Topbaş, "En güzel lale İstanbul'da yetişir" sloganıyla yarışma başlattıklarını ve dağıtılan lale soğanlarının Nisan ayında çiçek açacağını, isteyen herkesin yetiştirdiği lalenin fotoğrafını kendilerine göndererek bu yarışmaya katılabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam