İstanbul'da 13 Bin Adet Kaçak Cep Telefonu Ele Geçirildi

İstanbul'da düzenlenen üç farklı operasyonda 13 bin 704 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Operasyon...

İstanbul'da düzenlenen üç farklı operasyonda 13 bin 704 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasal olmayan yollarla yurda getirilmiş kaçak ve klonlanmış cep telefonlarını internet, radyo ve televizyonlardaki alışveriş programları üzerinden pazarlayıp piyasaya süren bir suç şebekesine yönelik çalışma başlattı. Bu tür alışveriş yöntemiyle cep telefonu alan vatandaşların şikâyetinin artması üzerine çalışma başlatan polis, 8 aylık çalışma sonucunda, 12 -19 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul’da Şişli, Zeytinburnu ve Bağcılar olmak üzere 3 ilçede üç farklı operasyon düzenledi. Zanlıların siparişleri gönderdikleri kargolar üzerinden suç şebekesine ulaşan polis, belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Yapılan operasyon anları polis kamerası tarafından kaydedilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Belirlenen iş yerlerindeki operasyonlarda, yasa dışı şekilde Çin’den getirildiği tespit edilen 13 bin 704 adet çeşitli marka ve modellerde cep telefonu, bin 830 adet cep telefonu bataryası, bin 800 adet flash disk, bin 650 adet kulaklık, bin 145 adet cep telefonu kapağı, 2 bin adet imei etiketi ve 200 adet telefon sticker’ı ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

CEP TELEFONU ALIRKEN DİKKAT

Emniyet yetkilileri, vatandaşların cep telefonu alırken kaçak ve sahte olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili yazılı açıklamada, bunun için özellikle vatandaşların cep telefonu alırken imei numaralarının telefon modeli ile aynı olup olmadığı ve internet sitelerinde normal fiyatının 3-4 katı düşük fiyata satılan telefonların imitasyon olup olmadığına, internet ya da alışveriş televizyonlarından yapılan alışverişlerde mutlaka fatura istenmesi ve gelen faturada alınan telefonun imei numarasının yazıldığına dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

Ayrıca kaçakçılık yapan şahısların internetten yaptıkları satışlarda "kullan-at" diye tabir edilen açık hatları iletişim numarası olarak kullandıkları, bu nedenle vatandaşların firmanın özellikle sabit telefon numarası üzerinden iletişime geçmelerine dikkat çekilirken, zanlıların "kullan-at" hattı ile üründe sorun çıkması halinde tekrar firmaya ulaşmayı zorlaştırmaya amaçladıkları belirtildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, internette ve televizyonlardaki alışveriş ürün satış programlarında satılan telefonlar için genellikle stokların sınırlı olduğu yada ilk 5-10 dakika içinde arayanların satın almaya hak kazanacakları yönünde tüketiciye düşünme payı bırakmadan alışveriş yaptırmayı amaçlayan reklamlar yapıldığı belirtilerek, bu tarz reklamlara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: