İstanbul'da 2 köyde kuduz vakası

İstanbul (AA)- İstanbul Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Adnan Tepe, Eyüp ilçesinin Göktürk beldesinden sonra Ağaçlı ve Akpınar köylerinde de kuduz vakalarına rastlandığını belirterek, köylerin 6 ay süreyle karantina altına alındığını bildirdi.

Tepe, yaptığı açıklamada, Eyüp ilçesine bağlı Ağaçlı ve Akpınar köylerinde, köpeklere saldıran iki köpeğin köylülerce Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildiğini anlattı.

Tepe, yapılan inceleme sonucunda saldıran köpeklerin kuduz olduğunun anlaşıldığını belirtti.
İlçe Tarım Müdürlüğü, Eyüp Belediye Başkanlığı ve köy ihtiyar heyetlerinin aldığı karar uyarınca, Ağaçlı köyünün 2 Ağustosta, Akpınar köyünün de 3 Ağustosta 6 ay süreyle karantina altına alındığını bildiren Adnan Tepe, karantina süresi boyunca yapılacak işlemleri şöyle sıraladı:

Reklam
Reklam

"Sahipsiz hayvanlar aşılanacak. Kuduz şüphesi veya kuduz hayvanla temasta bulunun diğer sahipsiz hayvanlar itlaf edilecek ve dezenfekte edilerek derin çukurlara gömülecek. Bölgeye, kuduz mikrobunu taşımaya potansiyel risk olabilecek hayvan ve hayvansal ürünlerin giriş-çıkışı engellenecek. Bütün sahipsiz hayvanlar barınaklara toplanacak, aşılamaları ve kısırlaştırmaları yapılacak ve 6 ay boyunca takip edilecek."

Tepe, Akpınar köyünde kuduz köpekle temasta bulunan bir kişinin de Haseki Hastanesinde aşı takibine alındığını bildirdi.