İstanbul’da 24 ton kaçak çay ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ağrı’dan İstanbul’a gelen bir TIR’a düzenledikleri...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ağrı’dan İstanbul’a gelen bir TIR’a düzenledikleri operasyonda yaklaşık 24 ton kaçak çay ele geçirdi.
Jandarmanın Van’da yaptığı bir operasyonda domuz kanı karıştırılmış kaçak çay ele geçirilmesinin ardandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de insan sağlığını tehdit eden benzeri kaçakçılıklarla ilgili denetimlerini artırdı. Çalışmalar kapsamında Ağrı’dan İstanbul’a gelen bir TIR’a operasyon yapan ekipler, çuvallar dolusu 24 ton kaçak çay ele geçirdi. El konulan çay, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesinde basına gösterildi. Yurt dışından getirilen çayın imha edileceği belirtildi.
Öte yandan, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, muhtelif eşya oyarak beyan edilen ve gümrükten geçirilerek piyasaya sürülmeye hazırlanan yaklaşık 15 ton kaçak oyuncak ve bin 110 adet bilgisayar Mouse ele geçirdi. Gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler, muhtelif eşya yüklü olduğu iddia edilen bir TIR’a operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Çin malı olduğu belirlenen yaklaşık 25 ton oyuncak ele geçirildi. Oyuncaklar arasında çocukların yoğun ilgi gösterdiği Caillou’nun bez modelleri ile oyuncak silah ve çeşitli oyuncaklar olduğu belirlendi.
Piyasa değeri 8 milyon TL olduğu belirtilen kaçak çay ve oyuncaklarla ilgili gözaltına alınan 4 kişi hakkında 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet' suçundan tahkikat başlatıldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz