İstanbul’da AVM otoparkında drift!

İstanbul'da bir AVM’nin otoparkını mesken tutarak, otomobilleri ile “Drift” yapan sürücülere günlerce polisleri peşlerinden koşturduktan sonra nihayet yakalandı. Magandalara 6 bin lira ceza kesildi. Drift Kulübü Başkanı Burak Ünal ise "Drift yapmak isteyen Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelsin" dedi.

Bayrampaşa'daki bir AVM'nin otoparkında özellikle akşam saatlerinde bir araya gelen “Drift” tutkunları, yaptıkları tehlikeli hareketler sebebiyle çevredekilerin tepkisine sebep oldu.

Sözcü'den Habib Atam'ın haberine göre; Hiçbir güvenlik önlemi almayan sürücülerin, ölümle burun buruna geldikleri korku dolu anları görenler Emniyet'e haber verdi. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şikayetler üzerinde, çalışma başlatıldı. AVM otoparkının güvenlik kamera kayıtları incelendi. Kayıtlarda, Drift yapan sürücülerin, ikili kalkış yarışı “Drag”, araç etrafında dönme, otopark direkleri arasında “Slalom” gibi tehlikeli hareketler yaptıklarını da belirledi. Kendileri dışında otoparka gelenler için risk oluşturan sürücü grubunun gözcüler vasıtasıyla, devriye polisleri geldiğinde kaçtığı bilgisine ulaşıldı.

Reklam
Reklam

Polis ekipleri, “Drift” sürücülerinin toplanma zamanını takibe aldı. Drift için toplananlar yarışa başlamak üzereyken ekipler harekete geçti. Gruptaki sürücülerden 13'üne 6 bin lira ceza yazıldı.

Polis ekiplerinin uygulamalarının devam edeceği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler: