İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul (AA)- İstanbul'un fethinin 554. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek prova ve törenler dolayısıyla bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kutlama programı kapsamında yarın mehteran bölüğü ve askeri birliklerin katılımıyla gerçekleşecek ilk prova, 13 Mayıs pazar günkü genel prova ve törenin yapılacağı 29 Mayıs salı günü bazı yollar trafiğe kapanacak.

Söz konusu tarihlerde, "10. Yıl Caddesi, bu caddenin Seyitnizam Caddesi ile birleşmiş olduğu noktadan Prof. Muammer Aksoy Caddesi ile birleşmiş olduğu yere kadar olan bölüm ve Belgrad Kapı Yolu Göğüs Hastalıkları Hastanesi önü, Asım Kazancıgil Caddesi kesişim noktası" trafiğe kapatılacak.

Reklam
Reklam

Sürücüler için önerilen alternatif yollar ise şöyle:

"Topkapı istikametinden gelenler Mevlanakapı'dan Zeytinburnu Mevlevihane Caddesi'ne giriş yaparak Davutpaşa-Kazlıçeşme yolundan Seyitnizam Caddesi kavşağından Asım Kazancıgil Caddesi'ni takiben, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi kavşağından Balıklı Kazlıçeşme Yolu Ermeni Hastanesi kavşağı Zakirpaşa Sokak'tan Abay ve Zübeyde Hanım Caddesi'nden Zeytinburnu Belediye Başkanlığı üst geçit köprüsünden Sahil Kennedy Caddesi'ne çıkabilecek.

Yedikule istikametinden gelenler ise Zeytinburnu Belediye Başkanlığı köprüsü üzerinden Abay Caddesi, Zakir Paşa Sokak Ermeni Hastanesi kavşağı, Asım Kazancıgil Caddesi Seyitnizam Kavşağı, Davutpaşa Kazlıçeşme Sokak'tan Mevlanakapı'ya geçebilecek."