İstanbul’da detoks zamanı!

Yolculuk başladı! Şimdi zayıflama ve gençleşme zamanı!

Merhaba,

Ayşegül’ün Yolculuğu’nda konuşacağımız ilk konu, zayıflama ve gençleşme. Son 15 yıldır taşıdığım fazla kiloları artık bırakmak, hafiflemek, gençleşmek niyetindeyim. İsterseniz beraber çalışalım, birbirimize yol arkadaşı olalım. Uzun yıllar sağlık yazarlığı yapan biri olarak önce metabolizma hastalıkları alanında çalışan bir doktora gitmeye karar verdim. Diyetisyen de bu kişiye eşlik edecekti.

Ancak daha önce diyetisyene gittim. Üstelik dünyanın en tatlı ve başarılı, diyetisyenlerinden biriydi. Sonuca ulaşamamam, tamamen benimle ilgiliydi. Arzu ettiğim bedensel dönüşümü gerçekleştiremedim. Kişisel gelişim alanındaki çalışmalarım arttıkça, fark ettim ki, ben de aç kalma korkusu var. Bu kadar da değil, yediklerimin bedenime zarar vereceğinden de çok korkuyorum. Dünyamızı saran bilgi bombardımanı beni etkisi altına almıştı. Aslında bir yandan da vücudum neler istediğini bana anlatıyordu.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz haftalarda, kuaförde dergi okurken, sağlıklı yaşam&detoks uzmanı olan Gül Kaynak’la (www.gulkaynak.com) yapılmış bir röportajı okudum. Çok
hoşuma gitti. Fakat detoks kelimesi de beni çok korkutuyordu. İnsanlar Bodrum’a otele gidip, aç kalıp, azıcık zayıflıyorlardı. Algım tamamen böyleydi.

Gül Kaynak
Dergide Gül Kaynak’ın verdiği bilgilere de kendisine de yakın hissettim kendimi... İçimden gelen sesi dinledim ve kendisine bir mail attım, hemen cevap geldi.

Çocukluğumun geçtiği yerlerde Bebek’teki ofisinde, son derece güzel ve ciddi bir insanla tanıştım. Önce 11 soruluk kısa bir anket yaptı, beni tarttı ve parmağımdan bir damla kan alıp, mikroskop da inceledi. Bana da gösterdi. Bu anlattıklarım herhalde 30 dakika içinde olup, bitmişti.

Yarım saatte, neredeyse benimle ilgili her şeyi söylemişti. Hiçbir tahlil yapılmadığı halde, safra kesesi sorunumu, sindirim problemimi, kan şekerinde yaşadığım iniş çıkışları hepsini bilmişti. Vücudum çok susuz kalmıştı. Şaşırdım, çünkü çok su içtiğimi sanıyordum. Daha fazlası gerekiyormuş! Günde en az 3 litre!

Reklam
Reklam

Susuzluk, insanı hızlı yaşlandırıyormuş. Gerçek yaşımdan hayli yaşlı çıktım, herhalde ne hale geldiğimi tahmin ediyorsunuzdur. Kaç çıktığını size daha sonra söylerim.
lk görüşmemizde, bana vücudun işleyişi ile bilgi verdi. Kısa bir eğitim diyebilirim. Bu bilgilerin hepsini sizinle paylaşacağım…Et ve süt ürünleri, şekerli gıdalar, unlu yiyeceklerin yavaş yavaş vücudu zehirlediğini anlatıyordu. Ve bu durum kanımda, şekil bozukluklarına neden olmuştu. Oysa kanımın daha akışkan olması, hücrelerime oksijen gitmesini istiyordum. Hücrelerimiz Ruhun nefesini içine çektikçe, Yaradan’la Bir olarak yaşam görevlerime sağlık ve keyifle devam edecektim.

Ama nasıl? Kilo fazlamı biliyorsunuz:33! Kısa ve uzun süreli detoks programlarını anlattı bana Gül Kaynak. İsteyenlere İstanbul Armutlu’daki mutfağından, yemesi ve içmesi gereken her şeyi sabah erkenden yollayabildiğini söyledi . Şehirde detoks programı, insanı özgür bırakıyordu. Özellikle çalışanlar paketleri yanına alarak, toplantıya gidebiliyordu. Ben öyle yaptım. Bir de yine benim gibi yeme içme konusunda disiplinsiz davranabilenler için çok uygundu.

Reklam
Reklam

Programın ayrıntılarını, gelişmeleri ve de sonuçları düzenli olarak size anlatacağım. Hep beraber başlayalım, gençleşelim, hafifleyelim! Lütfen sorularınızı gönderin, hızlı cevaplamaya çalışıyorum. Bol su içerek başlayalım!

Her şey gönlünüzce olsun.
Ayşegül

Ayşegül'ün Yolculuğu'na ait tüm yazıları görmek için tıklayın!