İstanbul'da DHKP-C operasyonu

İSTANBUL (İHA) - Halkalı'da askeri personel taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenledikleri iddia edilen 2 kişi yakalandı. Zanlıların gösterdikleri adreslerde yapılan aramalarda, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve kalaşnikof marka bir otomatik tüfek ele geçirildi.

Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Kurban Bayramı'nın birinci günü yaptıkları operasyonlarda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından aranan 2 DHKP-C militanı yakalandı. Yakalanan şahıslardan birinin ikamet ettiği Bağcılar'daki evinde yapılan aramalarda, bomba yapımında kullanılan 275 gram alüminyum tozu, 1 litre sülfürik asit, 1 kilogram gübre, elektrik kablosu ile çok sayıda pil, saat ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Bağcılar'daki evde yapılan aramalarda, bomba malzemeleriyle birlikte keman kabına gizlenmiş bir adet kalaşnikof marka otomatik tüfek ile 2 adet boru tipi bomba kabı ele geçirildi. Kalaşnikofun daha önce herhangi bir eylemde kullanılmadığı belirtildi. Ele geçen malzemeler arasında bulunan 175 gram siyanürün bomba yapımında kullanılamayacağı, siyanürün sadece zehirleme amacıyla kullanılabileceği bildirildi. Terör ekiplerinin yaptığı operasyonlarda yakalananlardan birinin bomba yapımında uzman olduğu ileri sürüldü. Bu militanın 6 Ağustos 2003 günü Halkalı Fatih Caddesi'nde askeri personel servisine yapılan uzaktan kumandalı bombalı saldırı eylemine karıştığı öne sürüldü. Saldırıda servis aracında maddi hasar meydana gelmiş, birliklerine gitmekte olan subay ve astsubaylardan ölen ya da yaralanan olmamıştı. Aynı örgüt üyesinin, 10 Ağustos 2003 tarihinde Şişli'de bulunan AK Parti İl Binası'na boru tipi bomba ile yapılan saldırı eylemine de karıştığı bildirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C militanı olduğu belirtilen bir kişiyi de Edirne'de gözaltına aldı. Militanın Yunanistan'da DHKP-C kamplarında eğitim aldığı, örgütün silahlı kanadında görev yaptığı ve pişman olduğu için teslim olmak için Türkiye'ye döndüğü belirtildi. Teslim olan zanlının, dün çıkarıldığı DGM tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, emniyette sorguları tamamlanan 2 örgüt üyesi, DGM'ye sevk edildi.