İstanbul'da DHKP-C operasyonu

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da eylem hazırlığı içinde oldukları tespit edilen ve Kadıköy'de yakalanan 3'ü bayan 5 DHKP-C'li, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi'nde getirildi. Örgüt üyesi oldukları belirlenen 2 kişinin üzerinden sahte kimlik çıktı. Bombaların, bir panda içine konularak eylem yerlerine götürüleceği öğrenildi.

Kadıköy ve Gebze Darıca'da DHKP-C örgütüne yönelik olarak operasyon düzenleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt üyesi oldukları tespit edilen ve üzerlerinden "Züleyha Polat" ve "Kenan Çavuş" adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan Naciye Barbaros ve Zeynel Abidin Şimşek ile örgüte yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 3 kişiyi yakalayarak gözaltına almıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlılardan Zeynel Abidin Şimşek'in, daha önce örgüt üyesi olmak suçundan cezaevinde yattığı, tahliye olduktan sonra düzenli olarak sağlık kontrolüne gitmediği için hakkında arama kararı çıkarıldığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Kadıköy'deki operasyonunda, zanlılarla birlikte patlayıcı maddelerin ve bir pandanın bulunduğu, Gebze Darıca'daki operasyonda ise çeşitli örgütsel dokümanların ele geçirildiği bildirildi. Operasyonda ele geçirilen malzemeler şöyle açıklandı:
"21 adet dinamit lokum, 6 adet saniyeli fitil ile irtibatlandırılmış infilak kapsülü, 40 metre saniyeli fitil, 1 adet cep bilgisayarı ve aparatları, örgüte ait bir miktar para, 2 sayfa halinde şifreli el kodlaması, 3 adet sahte kimlik, el yazısı örgütsel notlar, örgüte ait yayınlar, CD ve disketler ile birlikte zula için kullanılan oyuncak bir panda."
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan Naciye Barbaros ve Zeynel Abidin Şimşek ile ismi açıklanmayan diğer 3 zanlı, Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi. 5 kişi savcıya ifade verecek.