İstanbul'da fırtına etkili oldu

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da gece saatlerinde başlayan fırtına ve sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Şişli'de çok sayıda evi su basarken, bir evin çatısı uçtu. Kayganlaşan yollarda bir çok trafik kazası meydana geldi.

İstanbul, sabaha karşı sağanak yağmur ve fırtınanın etkisi altına girdi. Fırtına nedeniyle boğazda yaklaşık 5 metre yüksekliğinde dalgalar oluştururken, bir anda bastıran sağanak yağmur, sele yol açtı. Şişli Paşa Mahallesi Hasret Sokak'taki evler, uzun süre devam eden yağmur ve yol çalışmasının da etkisiyle sular altında kaldı. Evleri ve eşyaları sular altında kalan vatandaşlar, yol çalışmasının zamanında tamamlanmamasına ve yetkililerin ilgisizliğine tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Feriköy Cengiz Sokak'taki 6 katlı bir binanın çatısı, fırtınanın etkisiyle yola uçtu. Çatı, park halindeki bir aracın üzerine düşerken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Bu sırada başlayan dolu yağışı, kısa süre etkili oldu.

Öte yandan, yağış nedeniyle kayganlaşan yollar çok sayıda maddi hasarlı kazaya neden oldu. İstanbul'da olumsuz hava koşullarının bir süre daha etkisini sürdüreceği bildirildi.